Automoto

Al Attiyah pod istragom

Ante Kojundžić • četvrtak, 08.01.2009.
Al Attiyah pod istragom
Foto: FaH

Katarski vozač Nasser Al Attiyah u BMW-u doveo je u pitanje pobjedu na šestoj, skraćenoj, etapi kao i vodstvo u ukupnom poretku relija, dok je Francuz Cyril Despres (KTM) ostvario svoju prvu etapnu pobjedu ove godine...

Al Attiyah je u četvrtak bio uvjerljivo najbrži čovjek u konkurenciji automobila ostvarivši pet minuta bolje vrijeme od Giniela de Villiersa koji je na cilj stigao s drugim najboljim vremenom. No, BMW-ov vozač je na početnom dijelu etape sišao s rute da bi izbjegao dine, a sve da bi sačuvao svoj motor koji se pregrijavao.

Vodstvo utrke će razmotriti njegov slučaj stoga je poredak trenutno neslužben. Ako prođe nekažnjeno vodit će reli sedam i pol minuta ispred De Villiersa te cijelih petnaest ispred Carlosa Sainza.

Čim dobijemo informacije što je s našom posadom objavit ćemo ih.

Kratki pregled šestog dana

Na motociklima je pobjedu odnio Despres ispred Marca Come, no u ukupnom poretku to se nije odrazilo na Španjolčevu situaciju koji i dalje vodi s preko 40 minuta prednosti nad drugoplasiranim Amerikancem Streetom. David Fretigne nalazi se na trećem mjestu ukupnog poretka s 47 i pol minuta zaostatka.

Današnji pobjednik etape, Despres, napredovao je s desete pozicije na sedmu, ali zaostatak za vodećim je i dalje golem – više od sat i pol.

Vladimir Chagin pobijedio je po drugi put ove godine u konkurenciji kamiona najbrže odvezavši etapu ispred sunarodnjaka Kabirova. De Rooy nije bio na visini zadatka pošto je za pobjednikom kasnio više od 25 minuta, a kao rezultat toga je gubitak vodstva u ukupnom poretku te se sad nalazi na trećem mjestu iza Kabirova i Chagina – dva Rusa na vrhu.

Poredak nakon 6. etape:

Automobili:
1. N. Al Attiyah (KAT/BMW) 20:52:03
2. G. De Villiers (JAR/VW) + 00:07:31.00
3. C. Sainz (ŠPA/VW) + 00:15:10.00
4. M. Miller (SAD/VW) + 00:25:22.00
5. J. Roma (ŠPA/Mitsubishi) + 00:38:49.00
...

Motocikli:
1. M. Coma (ŠPA/KTM) 23:43:41
2. J. Street (SAD/KTM) + 00:40:29
3. D. Fretigne (FRA/Yamaha) + 00:47:30
4. J. Viladoms (ŠPA/KTM) + 01:09:48
5. P. Ullevalseter (NOR/KTM) + 01:13:13
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!