Nogomet

Kako do pojačanja

Mario Lešković • petak, 09.01.2009.
Kako do pojačanja
Foto: Kristijan Komarica

Teška situacija u Zaprešiću. Nakon što momčad u jesenskom dijelu nije napravila neki naročiti rezultat, štoviše, bliži su dnu nego sredini ljestvice, situacija bi im na proljeće mogla biti još i teža. Pojačanja se zasad ne naziru, a nakon odlaska Sivonjića, na izlaznim vratima nalazi se i Nino Bule...

Teško će "žutima" biti proljeće ako se ne pokrenu. Ne sumnjamo da Uprava kluba traži pojačanja za momčad, ali u globalnoj krizi gdje je novaca sve manje teško je doći do igrača koji bi bili pojačanja, a da su jeftini. Nakon što je prodan u Dinamo najbolji klupski strijelac Ilija Sivonjić, čini se da bi njegovim putem mogao krenuti i drugi najbolji Interov strijelac, Nino Bule. Na Dvoransko prvenstvo Hrvatske otišli su Interovi juniori, što sadašnji, što bivši, pojačani s standardnim igračima kao što su Gulić, Kukec, Grgurović, Yankep. Iskusniji dio momčadi koji čine Brašnić, Pecelj, Krznar, Dodik dobio je produženi odmor.

U tom krugu igrača koji nisu išli na Dvoransko prvenstvo Hrvatske bio je i Bule, a ispostavilo se da razlog njegovom neodlasku je pregovaranje s grčkim klubom Pansseraikosom gdje bi trebao potpisati ugovor nakon što prođe liječnički pregled. Klub se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu 1. grčke lige, a Bule bi, ukoliko klub ispadne iz lige, imao mogućnost odlaska. Ukoliko pomogne svojim igrama da klub ostane u ligi, Bulin ugovor bi se produžio na još jednu sezonu.

Nesumnjivo je da je Bule bio glavni Interov motor u jesenskom dijelu prvenstva i sasvim sigurno će nedostajati mladoj Interovoj momčadi. Unatoč činjenici da klub napuštaju glavni igrači, pohvala ide Upravi kluba koja je svjesna da ne može pratiti ponude ostalih klubova. Reklo bi se poštenje prije svega, pa igračima koji dođu u Inter mora biti jasno da ukoliko budu pošteni prema sebi i prema klubu, da neće imati problema pri odlasku, a u svojevrsnu kompenzaciju moraju biti svjesni da u Zaprešiću neće osigurati egzistenciju.

I tako dok vrijeme prolazi, momčad igra solidno na Dvoranskom prvenstvo Hrvatske. Izgubli su od Dinama, pobijedili Osijek, a protiv Zadra su prokockali vodstvo od 4:1, da bi na kraju remizirali i otežali si situaciju za ulazak u samu završnicu turnira. I u tim utakmicama vidjelo se da će iskustvo biti najveći Interov hendikep na proljeće, kao što je bio i u jesenskom dijelu.

Dok pojačanja u momčadi nema ni na vidiku, do promjene je došlo u stručnom stožeru. Dosadašnjeg Perkovićevog pomoćnika Franju Kučka zamijeniti će dosadašnji povremeni suradnik u radu prve momčadi, a isto bivši Interov igrač Krunoslav Vidak. Kučko je preuzeo posao ponuđen od strane Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije gdje će raditi kao instruktor.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!