Liga prvaka (Ž) - Skupina C, 5. kolo, 10.01.2009.
Lada Togliatti
Lada Togliatti 28:34 Podravka Vegeta
Podravka Vegeta

Kokice smlavile Ruskinje

Ivana Strahija • subota, 10.01.2009.
Kokice smlavile Ruskinje
Foto: Kristijan Komarica

Naše predstavnice u prestižnoj Ligi prvakinja, rukometašice Podravke Vegete, odličnom su igrom na gostujućem terenu pobijedile rusku Ladu.

Požrtvovanom igrom, ponajprije fantastične Penezić s 11 pogodaka te agilne Ungureanu na vratima, Koprivničanke su ostale u igri za glavni turnir prestižnog europskog natjecanja.

I drugi su puta u ovom izdanju Lige prvakinja naše predstavnice tako pokazale da su uistinu bolje od Ruskinja, jer nakon što su u Koprivnici imale +3 (30:27), ovog su puta udvostručile prednost nakon 60 minuta. Upravo je pobjeda nad Ladom u 1. kolu LP-a pokazala kako naše djevojke pod vodstvom Zdravka Zovka ove sezone imaju pravu ekipu, te da bi mogle dogurati dalje no 2008. godine.

Podravka je svakako znala iskoristiti i probleme koje more ruski sastav, u kojem nije bilo Bliznove i Postnove, ali bez obzira na to oslabljeno izdanje Lade, i u našim redovima je nedostajalo renomiranih igračica, poput ozlijeđene Tatari i legendarne Palčić, koja se oprostila od igranja rukometa.

U prvom dijelu susreta Ruskinje su iskoristile nesigurnost Jelčić na koprivničkim vratima, i vodile do polovine poluvremena. Zovko tada na vrata stavlja Ungureanu, a pogocima Todorovske i Pasičnik naše predstavnice izjednačuju. Samo malo koncentriranija igra bila je dovoljna za prelazak u vodstvo, kojeg do kraja utakmice hrvatske rukometašice nisu ispuštale.

Do sredine drugog dijela susreta Koprivničanke su svoje vodstvo "podebljale" na +6, a Ruskinje unatoč dobroj Černoivanjenko sa sedam golova nisu uspjele ugroziti slavlje Podravke.

Pobjeda je Podravku plasirala na drugo mjesto ljestvice skupine C. S nestrpljenjem ćemo očekivati sutrašnji sraz Olchima i Larvika, a ukoliko Rumunjke budu bolje, Kokice imaju realnu mogućnost proći u daljnje natjecanje, kojeg nisu vidjele već 10 godina.

Liga prvakinja, grupa C, 5. kolo:
Lada - Podravka Vegeta 28:34 (12:14)

Liga prvaka (Ž) - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Lada Togliatti28:34Podravka Vegeta
Larvik HK25:27Oltchim
1Podravka Vegeta 6170:163+78
2Oltchim 5147:136+116
3Larvik HK 6179:169+106
4Lada Togliatti 5140:168-282

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!