Zimski sportovi

Vonn: U iščekivanju brzih disciplina

Antonija Pavlić • nedjelja, 11.01.2009.
Vonn: U iščekivanju brzih disciplina
Foto: Kristijan Komarica

Svojim je nastupima u Mariboru zadovoljna bila i Lindsey Vonn, iako nije uspjela smanjiti zaostatak za Marijom Riesch i Tanjom Poutiainen u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Peterostruka je pak pobjednica na mariborskoj stazi, Anja Paerson, istaknula odličnu atmosferu, zbog koje se svake godine obožava vraćati na poprište održavanja Zlatne lisice...

Pet od svojih deset slalomskih pobjeda ostvarila je Anja Paerson na mariborskoj stazi: "Svojim skijanjem danas sam vrlo zadovoljna, publika je bila fenomenalna i uvijek je, i zbog toga se svake godine volim vraćati u Maribor. Jučerašnjom sam vožnjom veleslaloma i ostvarenim 10. mjestom također zadovoljna, staza je bila odlično pripremljena, a i bilo je puno više publike koja je lijepo navijala za sve natjecateljice."

Njezina sunarodnjakinja Frida Hansdotter doskijala je do odličnog šestog mjesta i tako samo upotpunila sjajan švedski dan, koji je kasnije devetim mjestom uljepšala još i Maria Pietilae-Holmner: "Bila je ovo moja odlična druga vožnja, staza je sjajno pripremljena, a i atmosfera na vrhuncu, Sve u svemu, jako sam zadovoljna."

Lindsey Vonn je nakon odustajanja u Zagrebu i gubitka prve pozicije u ukupnom poretku Svjetskog kupa u prvoj mariborskoj vožnji nastupila s dosta rezerve i uslijed jedne veće pogreške upisala slabo 18. mjesto. Međutim, najbolja druga vožnja katapultirala ju je nadomak pobjedničkom postolju, na samu diobu 4. mjesta zajedno sa Šveđankom Paerson: "Savršeno je ako uspijete spojiti dvije odlične vožnje. Meni je danas na mojoj razini uspjelo odvoziti samo drugu vožnju, no rezultatom sam prezadovoljna."

Kalendar Svjetskog kupa skijašice sada "seli" prvo u austrijski Altenmarkt-Zauchensee gdje će se voziti spust i superkombinacija, zatim Cortinu d'Ampezzo gdje su na programu dva spusta i veleslalom, zatim i Garmisch-Partenkirchen na superG i slalom, Tarvisio na superkombinaciju, spust i superveleslalom, Bansko na spust i superG, a tek pred kraj sezone, 6. ožujka, na red ponovno dolaze tehničke discipline u Ofterschwangu, a zatim i Areu. Takav raspored, naravno, najviše pogoduje Lindsey, koja je i sama više puta istaknula kako je neliječiva "ovisnica o brzini".

"Iznimno se veselim prelasku na brze discipline, ova tehnička dionica se jako rastegnula... Osjećam se veoma dobro i jedva čekam vraćanje na duge staze. Što se jučerašnjeg veleslaloma tiče, nezadovoljna nisam. Pogriješila sam u gornjem dijelu prve vožnje i to me sigurno stajalo boljeg plasmana. No, sve u svemu, prilično sam zadovoljna s obje prezentacije..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!