Košarka

Mulaomerovićeva nova mladost

Branimir Korać • utorak, 13.01.2009.
Mulaomerovićeva nova mladost
Foto: Bruno Karadža

Među brojnim našim internacionalcima diljem Europe ističe se učinak Damira Mulaomerovića. Kada je napuštao Cibonu, mnogi su mu predviđali smiraj karijere, međutim Mulaomerović u PAOK-u igra sve bolje...

AUSTRIJA

Jurica Dražović (UBC St. Pölten): U dvoboju klubova iz sredine ljestvice St. Pölten je u svojoj dvorani nadigrao Worthersee sa 79:64. U pobjedničkom sastavu dobru utakmicu odigrao je Jurica Dražović koji je igrao 30 minuta i ubacio 14 poena (6/8 za dva, 2/4 slobodna) i tome dodao sedam skokova.

BELGIJA

Jure Lalić (Spirou Charleroi): Težak poraz upisao je Charleroi u derbiju 15. kola belgijskog prvenstva na gostovanju kod Monsa. Domaća Dexia slavila je s visokih 92:71 i zadržala prvu poziciju na ljestvici. Jure Lalić odigrao je skromno. Igrao je 13 minuta i ubacio dva poena (1/1) uz tri osobne pogreške.

Pankracije Barać (Spirou Charleroi): Nešto bolji, no ne i znatno, bio je Pankracije Barać. On je igrao 12 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena (2/4 za dva, 0/1 za tri, 2/3 slobodna).

ČEŠKA

Denis Mujagić (Podebrady): U derbiju začelja češkog prvenstva Podebrady je svladao u gostima Ostravu sa 104:98. U vrlo dobrom susretu Denis Mujagić dobio je 18 minuta, ali nije briljirao. Ubacio je dva poena (1/1 za dva, 0/3 za tri) uz tri ukradene lopte.

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Hyeres Toulon ostaje i nakon 13. kola francuskog prvenstva u teškoj situaciji. U ovom kolu ugostio je Asvel i nije uspio iznenaditi, poražen je 79:66. Hrvoje Perinčić po običaju bio je jedan od najprisutnijih na parketu, igrao je punih 38 minuta i ubacio deset poena (2/4 za dva, 2/6 za tri) i tome dodao sedam skokova te po dvije asistencije i ukradene lopte.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (Oldenburg): Derbi 17. kola njemačke Bundeslige igran je u Oldenburgu gdje je gostovala Alba. Oldenburg je odigrao još jednu odličnu utakmicu i svladao renomiranog gosta 81:72. Jasmin Perković nosi velike zasluge za pobjedu Oldenburga, igrao je 37 minuta i ubacio 17 poena (3/8 za dva, 2/4 za tri, 5/5 slobodna) uz osam skokova, tri asistencije i dvije osvojene lopte.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiakos): Uz puno muke Olympiakos je stigao do pobjede na gostovanju kod Maroussija. Teže nego se očekivalo slavili su 82:81. Osim odličnog Greera, nije bilo igrača koji se posebno istaknuo, pa tako značajniji učinak nije upisao niti Nikola Vujčić koji je igrao deset minuta i ubacio četiri poena (1/3 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz dvije asistencije.

Damir Mulaomerović (PAOK): Tešku pobjedu izborio je i PAOK na gostovanju kod slabog AEL-a slavivši 97:95. PAOK je došao do pobjede na krilima našeg Damira Mulaomerovića koji je igrao 35 minuta i ubacio 20 poena (4/8 za dva, 3/6 za tri, 3/3 slobodna) uz šest asistencija i tri skoka.

Hrvoje Henjak (Rethimno): U derbiju 13. kola A-2 lige Grčke Rethimno je na svom parketu tijesno porazio do ovog kola vodeći Dafni sa 71:70. Hrvoje Henjak u pobjedničkom sastavu igrao je 11 minuta i za to vrijeme ubacio četiri poena (1/1 za dva, 2/2 slobodna) uz tri skoka.

Matija Češković (ICBS): ICBS i Keravnos nalaze se u mirnom dijelu sredine ljestvice. U međusobnom dvoboju pobjedu je odnio ICBS koji je slavio 66:50. Matija Češković u pobjedničkom sastavu na terenu je proveo 18 minuta i ubacio četiri poena (2/6 za dva, 0/3 za tri).

Ivan Kartelo (KAOD): Očekivan poraz upisao je KAOD na gostovanju kod Apollona u Patrasu. Apollon je bio bolji 79:74. Ivan Kartelo kod poraženih je igrao 25 minuta i za to vrijeme ubacio sedam poena (3/4 za dva, 1/3 slobodna) uz sedam skokova.

Željko Župić (KAOD): Veću minutažu imao je Željko Župić koji je igrao punih 35 minuta. Za to vrijeme ubacio je 12 poena (4/7 za dva, 1/3 za tri, 1/2 slobodna) uz deset skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Teramo i Benetton odigrali su neizvjesnu utakmicu koja je na kraju otišla na stranu Banca Tercasa. Benetton je poražen 85:83, a Sandro Nicević je igrao 26 minuta i ubacio deset poena 5/6 za dva, 0/1 za tri) uz osam skokova i dvije ukradene lopte.

POLJSKA

Kristijan Ercegović (Gornik): Posljednjeplasirana momčad poljskog prvenstva, Gornik iz Walbrzycha pošteno je namučio Poloniju i na gostovanju poražen je s malih 76:70. Kristijan Ercegović igrao je u dresu Gornika 22 minute i ubacio deset poena (4/8 za dva, 2/2 slobodna) uz šest skokova i dvije asistencije.

Igor Miličić (Koszalin): Kotwica je zadržala priključak s vrhom pobjedom na neugodnom gostovanju kod Koszalina 86:80. Kod poraženih Igor Miličić nije imao večer za pamćenje. Igrao je 29 minuta i ubacio tri poena (0/1 za dva, 0/4 za tri, 3/4 slobodna) uz dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Damir Miljković (Turow): Veliki poljski derbi igran je u Sopotu gdje je Prokom ugostio Turow. Financijski moćni domaćin slavio je relativno lako 77:65, a kod Turowa naš Damir Miljković nije bio na uobičajeno visokoj razini. Igrao je 27 minuta i ubacio sedam poena (2/3 za dva, 1/5 za tri) uz dva skoka i tri asistencije.

Mateo Kedžo (Energa Czarni Slupsk): Energa je upisala vrijednu gostujuću pobjedu kod Sportina 86:78. Kod Energe šuterski raspoložen bio je Mate Kedžo koji je igrao 28 minuta i ubacio 16 poena (1/1 za dva, 4/7 za tri, 2/2 slobodna) uz sedam skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte.

RUSIJA

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Uniks je teško poražen na gostovanju kod Triumfa 76:55. Gosti su nastupili bez Marka Popovića, a Krešimir Lončar bio je među najboljim pojedincima kod gostiju. Igrao je 30 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena (3/11 za dva, 0/1 za tri, 3/4 slobodna) uz devet skokova i četiri blokade.

Zoran Planinić (CSKA): Ruski prvak upisao je očekivane bodove na gostovanju u Surgutu kod Universiteta. Zoran Planinić za 18 minuta ubacio je skromnih dva poena (1/3 za dva) uz dva skoka i dvije asistencije.

SLOVAČKA

Antonio Bičvić (Handlova): U 20. kolu slovačkog prvenstva odličnom igrom iznenadila je Handlova koja je pregazila Nitru 88:62. Antonio Bičvić bio je prvo ime susreta, a za 40 minuta ubacio je 26 poena (7/10 za dva, 1/3 za tri, 9/11 slobodna) uz tri skoka i pet asistencija.

Marko Vlaić (Handlova): Nije samo Bičvić odigrao odlično u dresu Handlove. Odmah uz bok bio mu je i Marko Vlaić koji je za 23 minute dodao 15 poena (5/9 za dva, 5/5 slobodna) uz pet skokova i četiri osvojene lopte.

Dario Livajić (Prievidza): Vodeća Prievidza očekivano je slavila u Bratislavi na gostovanju kod Intera 84:72. U pobjedi Prievidze Dario Livajić igrao je 15 minuta i ubacio osam poena (4/7 za dva).

Jure Lozančić (Nova Ves): Pezinok je na svom parketu očekivao teži posao protiv Nove Vesi. Ipak, slavio je vrlo lako 98:79. Kod gostiju najistaknutiji je bio naš Jure Lozančić koji je za 30 minuta ubacio 19 poena (8/16 za dva, 3/8 slobodna) uz 11 skokova i dvije asistencije.

Dražen Klarić (Chemosvit): Chemosvit očekivano u Popradu nije imao problema protiv Dolnyeg Kubina. Lako je slavio 72:60, a Dražen Klarić u pobjedi je sudjelovao 24 minute s 13 poena (6/11 za dva, 0/3 za tri, 1/2 slobodna), 12 skokova i dvije asistencije.

Dominik Štefanac (Dolny Kubin): I nakon ovog kola Dolny Kubin ostaje na začelju ljestvice slovačkog prvenstva. Na gostovanju u Popradu upisan je novi poraz, a Dominik Štefanac dobio je 28 minuta i ubacio 11 poena (3/7 za dva, 0/1 za tri, 5/6 slobodna) uz šest skokova i dvije blokade.

Rudolf Jugo (Dolny Kubin): U porazu u Popradu Rudolf Jugo bio je najbolji strijelac svoje momčadi. Igrao je 35 minuta i ubacio 13 poena (5/10 za dva, 1/2 za tri) te tome dodao tri skoka i dvije ukradene lopte.

Ivan Barišić (Komarno): Visoku pobjedu ostvarilo je Komarno protiv Banske Bystrice. Slavili su 84:61, a Ivan Barišić igrao je 26 minuta i ubacio osam poena (3/3 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Goran Marić (Komarno): Goran Marić nije se posebno istaknuo u pobjedi Komarnog. Igrao je 12 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena (1/3 za dva, 4/4 slobodna).

Ljubo Prgomet (Banska Bystrica): Bivši član Zaboka i Dubrovnika nije imao svoju večer na gostovanju u Komarnom. Dobio je devet minuta i iskoristio ih za četiri osobne pogreške, šest izgubljenih lopti te šut 0/3 iz igre.

Ivan Škara (Banska Bystrica): Daleko raspoloženiji bio je Ivan Škara, ove sezone nositelj igre Banske Bystrice. Škara je igrao 30 minuta i ubacio 19 poena (8/12 za dva, 1/2 za tri, 0/1 slobodna) uz 13 skokova i dvije asistencije.

SLOVENIJA

Marin Han (Geoplin Slovan): Geoplin se neočekivano puno mučio s Polzelom, no na kraju je ipak slavio i to 71:69. Marin Han nema veliko povjerenje trenera, igrao je nešto manje od dvije minute i ubacio dva poena (2/2 slobodna).

Marko Šamanić (Polzela): Za razliku od Hana, Šamanić ima veliko povjerenje svog trenera. U porazu od Slovana igrao je 25 minuta i ubacio deset poena (2/4 za dva, 0/2 za tri, 6/6 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Davor Marcelić (Krka): Krka je u NLB ligi svladala Helios s katastrofalnih 84:54 i taj susret ujedno se bodovao i u slovenskom prvenstvu. Davor Marcelić igrao je 22 minute i ubacio 11 poena (1/1 za dva, 3/6 za tri) uz dvije asistencije.

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Nova Gorica zamalo je iznenadila Zagorje. Ipak, ostalo je na - zamalo. Zagorje je slavilo u gostima 80:77. Kod poraženih Vlado Pašalić igrao je 16 minuta i ubacio sedam poena (3/5 za dva, 1/2 slobodna) uz šest skokova.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Koprani su u posljednjoj četvrtini napravili veliki preokret i svladali Zlatorog 86:81. Odličnu utakmicu odigrao je Dražen Bubnić koji je dobio 24 minute i za to vrijeme ubacio 12 poena (4/5 za dva, 4/6 slobodna) uz deset skokova i dvije asistencije.

Denis Toroman (Luka Koper): Osim Bubnića raspoložen je bio i Denis Toroman koji je igrao 28 minuta. U tih 28 minuta ubacio je 14 poena (3/4 za dva, 2/5 za tri, 2/4 slobodna) uz četiri skoka, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Damjan Rudež (Union Olimpija): Union Olimpija u NLB ligi nije uspjela zaustaviti Crvenu zvezdu. Na svom parketu poražena je 76:72, a Damjan Rudež za 13 minuta ubacio je osam poena (2/3 za dva, 1/2 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

ŠPANJOLSKA

Mario Stojić (ViveMenorca): Menorca je u 17. kolu španjolske ACB lige teško nastradala u Malagi gdje ju je Unicaja svladala 78:53. U sivilo u gostujućoj momčadi uklopio se i kapetan Mario Stojić koji je igrao 18 minuta i ubacio dva poena (1/4 za dva, 0/2 za tri).

Marino Baždarić (ViveMenorca): Bolja izdanja pamti i Marino Baždarić. Igrao je 24 minute i za to vrijeme ubacio šest poena (0/1 za dva, 2/4 za tri) uz četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Stanko Barać (Tau Ceramica): Stanko Barać u Tau Ceramici nastavlja s neimpresivnom statistikom. U pobjedi protiv Gran Canarije 105:79 igrao je 11 minuta, promašio tri šuta za dva i napravio tri osobne pogreške.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): S druge strane Marko Banić u Bilbau je glavni igrač. Krilni centar hrvatske reprezentacije i u porazu od Pamese 78:72 bio je najbolji igrač Iurbentije, za 30 minuta ubacio je 19 poena (7/12 za dva, 0/1 za tri, 5/6 slobodna) uz šest skokova.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): Drago Pašalić u porazu od Pamese dobio je tek deset minuta i ubacio tri poena (1/2 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

Marko Tomas (Real Madrid): Real nije imao problema protiv Fuenlabrade i lako je slavio 90:74. Marko Tomas i dalje održava visoku razinu forme, a u ovom susretu igrao je 19 minuta i ubacio 13 poena (1/2 za dva, 3/5 za tri, 2/2 slobodna).

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Sundsvall se u švedskom prvenstvu i dalje muči i nalazi u nezavidnoj poziciju. U 20. kolu gostovao je kod Södertaljea i upisao poraz 76:70. Srđan Subotić kod poraženih je igrao 28 minuta i ubacio 11 poena (2/5 za dva, 1/3 za tri, 4/4 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

UKRAJINA

Jurica Žuža (Poltava): Jurica Žuža pokazao se kao pojačanje za momčad Poltave. U ovom kolu poraženi su od Kimika 76:74, ali naš internacionalac bio je sasvim solidan s 12 poena (6/9 za dva), sedam skokova i dvije asistencije za 31 minutu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!