Košarka

Ukićeva utakmica NBA karijere

Branimir Korać • utorak, 13.01.2009.
Ukićeva utakmica NBA karijere

Toronto Raptorsi odigrali su veliku utakmicu na gostovanju kod Boston Celticsa, no nisu slavili. U odličnoj igri sjajno se uklopio i Roko Ukić koji je odigrao svoju ponajbolju NBA utakmicu dosad...

Odličnu i vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su Toronto Raptorsi i Boston Celticsi. Iako su Celticsi bili na svom parketu veliki favoriti, do pobjede su došli tek u produžetku. Dobrim dijelom susreta Toronto je igrao bolje i imao prednost, da bi u posljednjoj četvrtini uz sjajnu obranu Garnetta na Boshu Boston sve okrenuo. Ipak Raptorsi su uspjeli izboriti produžetak tricom Bargnanija sekundu prije isteka 48. minute. U produžetku je Boston odmah pobjegao s dvije trice, Roko Ukić s devet uzastopnih poena držao je Toronto u igri, ali približiti ga nije mogao. Na kraju su Celticsi upisali pobjedu 115:109.

Naš reprezentativac igrao je 23 minute i za to vrijeme ubacio 16 poena (5/10 za dva, 2/2 za tri) uz tri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Posebno dobro Ukić je izgledao u produžetku gdje je u tri navrata projurio na ulaz pokraj Rajona Ronda kao da ovaj ne postoji. Osim njega kod Raptorsa Andrea Bargnani je ubacio 23 poena uz osam skokova dok je Chris Bosh dodao 18 poena i 11 skokova. Kod Celticsa nezadrživ je bio Paul Pierce s 39 poena i devet skokova dok je Kevin Garnett dodao 20 poena i 12 skokova.

Wizardsi su upisali novi poraz, ovaj put na svom parketu protiv Bucksa. Ponovno je Washington imao vodstvo u posljednjoj četvrtini od desetak poena viška, ali nije izdržao. U ključnim trenucima Michael Redd je briljirao i vukao Buckse do pobjede. Susret je završio s 29 poena, Andrew Bogut dodao je 18 poena i deset skokova, Luke Ridnour 14 poena i deset asistencija, a Luc Richard Mbah a Moute deset skokova. Kod Wizardsa utakmicu karijere igrao je Nick Young koji je ubacio 30 poena, Antawn Jamison dodao je 25 poena, a Dominic McGuire deset skokova.

Analiza susreta Boston - Toronto

Puno muke za pobjedu utrošili su New Jersey Netsi protiv slabašne Oklahome. Netsi su slavili tek u produžetku 103:99. Mogli su Netsi ranije do pobjede, devet sekundi prije kraja Carter je ubacio tricu za pobjedu, međutim poništena je jer je trener Netsa Lawrence Frank utrčao u teren i zatražio time out u najgore vrijeme. "Čovječe, osjećao sam se užasno. Pozvao sam minutu odmora jer nismo dobro stajali na terenu, a točno tada Devin (Harris) je proigrao Cartera koji je pogodio", govorio je Frank. Ipak, u produžetku su Netsi bili bolji. Utakmicu sezone odigrao je rookie Brook Lopez koji je ubacio 31 poen uz 13 skokova, a 21 poen i šest ukradenih lopti upisao je Vince Carter. Kod Oklahome 26 poena i devet skokova ubilježio je Kevin Durant, a 15 poena i deset skokova Jeff Green.

Veliku pobjedu upisali su Knicksi koji su na gostovanju iznenadili New Orleans Hornetse i slavili 101:95. Knicksi su zaigrali momčadsku košarku, nisu sumanuto šutirali kao što su u većini susreta radili i to im je donijelo rezultat. 30 asistencija u pobjedi govori o pravilnoj taktici Mikea D'Antonija. Predvodili su ih David Lee s 24 poena i devet skokova te Al Harrington s 20 poena i deset skokova. Kod Hornetsa David West ubacio je 25 poena uz 14 skokova, Chris Paul 23 poena uz sedam asistencija i pet skokova te Tyson Chandler deset poena uz 12 skokova.

Unatoč lošoj večeri Brandona Roya, Blazersi su slavili u Chicagu 109:95.U glavnog realizatora se prometnuo Travis Outlaw koji je s 33 poena bio prvi strijelac susreta, a veliku pomoć imao je u Gregu Odenu koji je dodao 17 poena i 13 skokova te Steveu Blakeu koji je ubacio 16 poena uz deset asistencija. Još važnija stvar po Blakea je sjajna obrana na Derricku Roseu koji je ubacio 13 poena uz deset asistencija, ali u trenucima kada je većinom sve bilo riješeno. Uz Rosea istaknuo se kod Bullsa i Drew Gooden s 22 poena i devet skokova.

Utakmicu karijere igrao je Mehmet Okur koji je izludio obranu Pacersa i vukao Jazzere do pobjede. Okur je ubacio 43 poena uz devet skokova i bio nerješiva enigma za protivničke igrače. 23 poena i 11 asistencija dodao je Deron Williams, a 23 poena i 12 skokova Andrei Kirilenko koji je u petorci zamijenio odsutnog Paula Millsapa. Kod Pacersa 30 poena uz sedam asistencija upisao je Danny Granger, 20 poena uz sedam skokova Mike Dunleavy te 12 poena i deset skokova Troy Murphy.

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!