Košarka

Nizozemci najveće iznenađenje

Branko Barić • srijeda, 14.01.2009.
Nizozemci najveće iznenađenje
Foto: Nikola Movrić

Vrlo interesantna bila je završnica borbe u prvom krugu Eurochallenge kupa, bar što se skupina E, F, G i H tiče. Priča dana je momčad EclipseJeta iz Amsterdama, koja je neočekivano ostvarila veliki uspjeh plasiravši se među 16 najboljih ekipa..

Zanimljiva je bila završnica u skupini E, gdje su sve momčadi osim Olympije, koja je skupo platila prošlotjedni neodlazak na utakmicu u Izreel, bile u igri za prolazak u drugi krug. Grci su unatoč tome pružili jako dobar otpor EclipseJetu u Amsterdamu, no Nizozemcu su odnijeli pobjedu sa 68:64. Za potpuno slavlje i prolazak trebala im je i pobjeda Eve Basketa protiv Hapoela u drugom susretu u skupini. Momčad iz Oldenburga je uz 21 poena Jasmina Perkovića slavila sa 79:70, te tako razveselila svoje, ali i navijače amsterdamske momčadi.

Dexia je uvjerljivom pobjedom protiv Zagreba osigurala prvo mjesto u skupini F, a još uvjerljiviji bio je Galatasaray protiv Khimika. Ukrajinci su potopljeni s 94:51, a dugo će pamtiti Milana Gurovića koji im je ubacio 28 poena, od čega šest trica.

Ruski CSK-WS pobjedom 72:20 protiv Virtusa ugrabio je drugu poziciju u skupini G i posljednji vlak za odlazak među 16 ekipa u ovom natjecanju. Talijani, koji su već ranije osigurali čelnu poziciju u skupini, vodili su krajem treće dionice s deset pogodaka razlike, no momčad iz Samare je to uspjela preokrenuti prvenstveno zahvaljujući Marqueu Perryju (25 poena). Oostendeova pobjeda 92:82 protiv Tartu Rocka tako nije imala nikakvog većeg značaja za Belgijance koji ostaju na trećem mjestu.

BC Kyiv i Triumph izborili su drugi krug nakon završnih obračuna u skupini H. Ukrajinci su s uvjerljivih 78:46 ugasnuli sve nade Opel Skylinersima, dok su Rusi zahvaljujući 17 poena i devet skokova Kenana Bajramovića sa 87:81 slavili u Tallinnu protiv Kaleva.

Eurochallenge skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Amsterdam 68:64Olympia Larisas
EWE Baskets Oldenburg79:70Hapoel Bank Yahav Jerusalem
1EWE Baskets Oldenburg 42+18
2Amsterdam  33-12
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 23+3
4Olympia Larisas 23-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!