Košarka

Žižić iz Turske u Španjolsku

Branimir Korać • četvrtak, 15.01.2009.
Žižić iz Turske u Španjolsku
Foto: Davor Sajko

Andrija Žižić na startu 2009. godine promijenio je klub. Umjesto dosadašnjeg dresa Galatasaraya, do kraja sezone nosit će dres CAI Zaragoze, momčadi iz donjeg dijela ACB lige...

Andrija Žižić vraća se u španjolsku ACB ligu. Naš bivši reprezentativac već je nastupao u najjačoj španjolskoj ligi kada je u velikom transferu iz Cibone preselio u Barcelonu, ali tamo se nije najbolje snašao i ta epizoda nije mu ostala u najboljem sjećanju. Sada se vraća, no ne u Barcelonu već u Zaragozu, momčad koja će ove sezone voditi tešku borbu za ostanak u ACB ligi.

U Zaragozi će se za minutažu pokušati izboriti u borbi s Ondrejom Starostom i Rubenom Garcesom koji su dosad imali najveću minutažu na centarskim pozicijama.

Žižić je sezonu započeo u dresu Galatasaraya gdje je odigrao nekoliko vrlo zapaženih utakmica u nizu, ali se u međuvremenu izgubio i minutaža mu je dosta varirala. U nastavku sezone pokušat će odigrati na najvišoj razini, a dobre igre u ACB ligi svakako bi mu bile dobra podloga za povratak u neki veći klub nego što je to Zaragoza.

Zaragoza inače u dosadašnjem dijelu ACB lige drži 15. poziciju u konkurenciji 17 klubova s upisanih pet pobjeda kao i Estudiantes i Menorca. Slabiji omjer imaju tek Murcia koja je ostvarila četiri pobjede i Cajasol koji ima tek dvije pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!