Nogomet

Nizozemski velikan otpustio trenera

Borna Rupnik • četvrtak, 15.01.2009.
Nizozemski velikan otpustio trenera
Foto: EPA

Slavni Feyenoord ove se sezone muči u prvenstvu, a balansiranje na sredini tablice platio je trener. Gertjan Verbeek potražit će novi posao, a njegovo će mjesto privremeno zauzeti Leon Vlemmings...

Velika trojka nizozemskog klupskog nogometa - Ajax, PSV i Feyenoord - više nije toliko kompaktna na vrhu prvenstvene ljestvice. Uz dobre AZ i Twente, momčad iz Rotterdama ove je jeseni gotovo neprepoznatljiva, te se nakon 17 odigranih kola nalazi na 12. mjestu, sa zabrinjavajuće malih 19 bodova.

Uprava kluba odlučila je unijeti neke promjene, a prva od njih bila je otkaz treneru Gertjanu Verbeeku. On se proslavio vodeći Pranjićev Heerenveen, ali u šest mjeseci koliko je sjedio na klupi Feyenoorda nije niti približno ponovio slične rezultate.

Ostavke su ubrzo podnijeli i tehnički direktor Peter Bosz te pomoćni trener Wim Jansen, a dirigentsku će palicu - barem na neko vrijeme - preuzeti nekadašnji Verbeekov suradnik, Leon Vlemmings. Njegov će prvi i osnovni zadatak biti nizozemsko prvenstvo, jer je Feyenoord u prosincu ispao iz Kupa UEFA.

46-godišnji Verbeek tako je postao četvrti ovosezonski trener u Nizozemskoj na burzi rada. Prije njega suradnju su raskinuli Raymond Atteveld u Rodi, Willem van Hanegem u Utrechtu i Hans Westerhof u Vitesseu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!