Zimski sportovi

Fanchini sačuvala čast najboljih deset

Antonija Pavlić • četvrtak, 15.01.2009.
Fanchini sačuvala čast najboljih deset
Foto: EPA

Vremenski se uvjeti iz prethodnog dana u Altenmarkt-Zauchenseeu ipak nisu preselili i na današnji, start prvog spustaškog treninga u Austriji je napokon našao mjesto održavanja, a obilježile su ga male razlike i veliki pomor favoritkinja...

Samo je jedna spustašica iz poretka prvih deset Svjetskog kupa (Nadia Fanchini) uspjela opravdati poziciju i rezultate na premijernom treningu u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu. Ako pogledamo listu prvih 15, umjesto deset, tada se ta brojka poveća na tri, dok se ona od 20 penje na četiri. Do 30. najbolje niti jedna više nije uspjela odvoziti vrijeme koje bi ju lansiralo u TOP 10.

Najbrže je danas stazu odvezla 14. u poretku spusta, Kelly Vanderbeek, postavivši vrijeme 1:51.21. Marie Marchard-Arvier, kao druga, za njom je zaostala sićušnih 6 stotinki sekunde dok je Luciji Recchiji na trećem mjestu za pobjedu danas trebalo 29 stotinki bolje vrijeme.

U minutu se zaostatka za najboljom uguralo još i 12 skijašica, sve jedna između druge s vrlo malom razlikom. Tu su redom Kathrin Zettel, Renate Goetschl, Regina Mader, Jessica Lindell-Vikarby, Nadia Fanchini, Nicole Schmidhofer, Nadia Styger, Monika Dumermuth, Silvia Berger, Julia Mancuso, Andrea Fischbacher i kao posljednja, Elisabeth Goergl.

Od onih koje su potpuno podbacile ističe se pak osamnaesto mjesto trenutno vodeće braniteljice Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini i ukupnom poretku Svjetskog kupa, Lindsey Vonn. Ipak, tu bi se moglo smjestiti i još nekoliko njih: naprimjer Michaela Kirchgasser kao 21., Anna Fenninger kao 25., Maria Riesch kao 40., Anja Paerson kao 47., Ingrid Jacquemod kao 52...

Altenmarkt-Zauchensee, prvi trening spusta:
1. Kelly Vanderbeek (Kanada) 1:51.21
2. Marie Marchard-Arvier (Francuska) +0.06
3. Lucia Recchia (Italija) +0.29
4. Kathrin Zettel (Austrija) +0.43
5. Renate Goetschl (Austrija) +0.44
6. Regina Mader (Austrija) +0.57
7. Jessica Lindell-Vikarby (švedska) +0.73
8. Nadia Fanchini (Italija) +0.79
9. Nicole Schmidhofer (Austrija) +0.80
10. Nadia Styger (Švicarska) +0.84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!