Automoto

Trulli najavljuje novu Toyotu

Borna Rupnik • petak, 16.01.2009.
Trulli najavljuje novu Toyotu
Foto: HB-Press-Agency

Vrijeme je predstavljanja novih bolida za sljedeću sezonu, a usprkos mnogim glasinama o financijskim poteškoćama i mogućem odustajanju od natjecanja, japanska se Toyota ravnopravno nosi sa svim ostalim momčadima...

U četvrtak prijepodne otkriven je novi TF109, bolid u kojem će tijekom nadolazeće sezone Nijemac Timo Glock i Talijan Jarno Trulli predstavljati Toyotu.

Novi je bolid, logično, neobičnog izgleda na kojeg će se svi ljubitelji Formule 1 ubrzo morati naviknuti, jer će i svi ostali izgledati praktički identično. Rezultat je to pooštrenih aerodinačkih pravila koja ne dopuštaju velike odmake.

Toyota je prošlu sezonu završila na petom mjestu konstruktorskog poretka, a u 2009. godini očekuje se pomak prema gore. "Očekujem da ću imati ravnopravan bolid. Više od toga ne mogu reći, za detaljnije procjene moramo čekati prvih par utrka, kada ćemo saznati kako se bolid drži", izjavio je pri predstavljanju Jarno Trulli.

"Nadam se da možemo dodatno napredovati, a ja ću pokušati izboriti prvu pobjedu za Toyotu. Formula 1 je poput kuće: izgradili smo čvrste temelje i sad gradimo pobjedničku momčad. Mislim da ove sezone možemo biti vrhunska momčad", objasnio je 34-godišnji Talijan.

Ipak, bilo kakva ovogodišnja najava podložna je zadrškama zbog brojnih noviteta. Dozu opreza iskazuje i sam Trulli: "Teško je predvidjeti kako će promjene utjecati na svaku pojedinu momčad. Toyota je sposobna prilagoditi se, stoga sam oprezno optimističan", zaključio je talijanski vozač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1Video

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!