Nogomet

Barbarić se predomislio

Vedran Attias • petak, 16.01.2009.
Barbarić se predomislio
Foto: Sandro Donda

Tomislav Barbarić i Dinamovi čelnici ipak su postigli dogovor oko profesionalnog ugovora. Iako je krajem godine došlo do žešće prepirke i činilo se kako neće biti ništa od potpisivanja ugovora, talentirani stoper ipak je pronašao zajednički jezik s Dinamovom upravom...

Dinamo ipak neće ostati bez mladog stopera jer se Tomislav Barbarić uspio dogovoriti s "najdražim mu klubom": "Danas imamo razloga biti ponosni što je biser naše škole, koji je ovdje više od deset godina - ostao gdje mu je i mjesto", rekao je Zdravko Mamić.

Izvršni dopresjednik naglasio je važnost domaćih igrača u momčadi: "Dinamo je uvijek bio najjači kad su okosnicu činili naši igrači iz naše škole. Nekad vas život prisili za kupnju stranih igrača, što nam nije žao, no cilj je imati igrače iz naše škole."

Barbarić se tako priključiti nizu igrača iz njegove generacije koji su "tu negdje" oko prve momčadi: "Dinamo se u budućnosti želi orijentirati na svoje igrače, a Lovren, Tomečak, Pivarić i Dadelj su sve igrači 89. godište te se ovim putem zahvaljujem svim trenerima u mladoj školi koji su nam podarili ovoliko bisera."

Mladi stoper, inače šesnaesti igrač u Plavoj svlačionici koji ima manje od 23 godine, očekivano je bio sretan ovakvim raspletom događaja: "Meni je jako drago što sam potpisao ugovor o kojem sanjam cijeli život. 17 godina samo tu i sjećam se dana kad me Bišćan za ruku kao klinca vodio na teren. Nisam spavao zbog toga kako se situacija razvijala, no sada je to iza mene i jedva se čekam prilkjučiti pripremama."

Što su zapravo bili problemi, objasnio je Zdravko Mamić: "Problem je nastao jer smo njegov stric koji ga savjetuje, Tadija Barbarić, i ja 40 godina prijatelji i kada je došao na potpis i postavio mi jedno pitanje, došlo je do razlaza jer nisam to očekivao."

U ponovnom razgovoru sve je brzo bilo dogovoreno: "Kako je baza zdrava, u ime Dinama smo sjeli za stol i sve dogovorili za jednu minutu." Mladi je stoper na kraju ipak dobio ugovor - kakav je želio: "Potpisali smo jednak ugovor kao i sa ostalima, no u trajanju četiri pol godine dok ostali traju sedam i pol godina."

Odlaskom Drpića, stoper je bio nužno potreban Dinamu: "Iako njegov ostanak nije povezan s odlaskom Drpića jer smo ga htjeli i prije, činjenica jest da smo u Međugorju s tri stopera dok svaka momčad ima od četiri do šest te smo presretni što je došlo do potpisa ugovora."

Razlog privremenog rastanka nije bio igračeva želja: "Ako imate ikakvu zamjerku na kako se sve odvijalo, prigovarajte meni i Tadiji Barbariću, a ne ovom igraču koji zaista nije imao veze s ničime ovime. Vjerujem da će Barbarić izrasti u velikog igrača. Mislim da je Božji prst spasio stvar da ovaj biser ostane tu."

Od Barbarića izvršni dopredsjednik očekuje velike stvari: "Mogu s velikom sigurnošću reći kako će vrlo brzo izrasti u lidera naše momčadi. On je dečko koji osim znanja ima i lidersku crtu koju smo mi već registrirali jer je igrao za prvu momčad i prošao pripreme kod Solde čije je bio ljubimac."

Barbarić se nada nametnuti treneru i izboriti za minutažu: "Tu su odlični igrači, no ja vjerujem u sebe. U klubu je velika konkurencija, ali se nadam minutaži jer ne sumnjam u sebe."

Barbarića će na pripreme u Međugorje danas odvesti Zoran Mamić kako bi se igrač što prije priključio prvoj momčadi.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!