Tenis

Nesuđeni Ančićev suparnik kažnjen

Ivor Krapac • petak, 16.01.2009.
Nesuđeni Ančićev suparnik kažnjen

Filippo Volandri neće nastupiti na Australian Openu, na kojem se u prvom kolu trebao sresti s Marijem Ančićem. Nekad prvi, a danas tek peti talijanski reket, 109. na svijetu, suspendiran je na tri mjeseca...

U noći s četvrtka na petak se pojavio, a u petak ujutro Filippa Volandrija više nije bilo kao suparnika Mariju Ančiću u prvom kolu Australian Opena. Prva pomisao bila je da se radi o otkazu zbog ozljede, no razjašnjenje je stiglo nekoliko sati kasnije iz ITF-a.

Međunarodna teniska federacija suspendirala je 27-godišnjaka iz Livorna na tri mjeseca zbog toga što mu je na doping-kontroli obavljenoj lani u Indian Wellsu u organizmu otkrivena prevelika količina salbutamola, koji pomaže kod tretmana astme, čime se Volandri pokušao opravdati i u ovom slučaju. No, ITF je u priopćenju istaknuo da se radi o prevelikoj razini spomenutog preparata da bi se moglo govoriti o korištenju zbog problema s astmom.

Vezane vijesti

Volandrijeva suspenzija počela je teći jučer, a trajat će do 15. travnja, uz povratak na vrijeme da odradi svoj najdraži dio sezone. Serija europskih turnira na crvenoj zemlji počinje 13.4. u Monte Carlu, a Talijan će moći biti u akciji tjedan kasnije, možda u Barceloni, gdje bi vjerojatno trebao u kvalifikacije, a možda i na nekom Challengeru.

Mario Ančić, pak, još ne zna svog novog suparnika na startu prvog Grand Slam turnira sezone. Bit će to tenisač iz kvalifikacija, kvalifikant ili lucky loser.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!