Zimski sportovi

Paerson među Austrijankama

Antonija Pavlić • petak, 16.01.2009.
Paerson među Austrijankama
Foto: EPA

Posljednji trening spusta u Altenmarkt-Zauchenseeu pripao je Šveđanki Anji Paerson, ispred austrijskog tria Andreje Fischbacher, Elisabeth Goergl i Renate Goetschl...

Najbolje vrijeme drugog od tri predviđena spustaška treninga u Altenmarktu postigla je Anja Paerson, 38 stotinki ispred Andreje Fischbacher, 45 ispred Elisabeth Goergl te 52 ispred Renate Goetschl. Jučerašnja pobjednica, Nadia Fanchini doskijala je do petog mjesta, dok se odmah iza nje, kao uostalom i na jučerašnjem treningu, smjestila Marie Marchard-Arvier.

Vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa i jedna od boljih spustašica, Maria Riesch, zauzela je 11. mjesto dok je njezina najveća konkurentica, Lindsey Vonn bila 13.

Anja Paerson je nakon svoje vožnje bila iznimno zadovoljna, posebno stoga što u ovom austrijskom skijalištu nikada nije bila posebno dobra: "Nikada nisam odskijala dobru utrku ovdje, no uvijek se pokušavam pronaći na planini i veselim se sutrašnjem nastupu."

Zadovoljna je bila i Andrea Fischbacher: "Generalno sam zadovoljna svojom vožnjom, staza je teža nego jučer, a i sama moram ispraviti neke dijelove. Sutra će staza biti još brža i zbog toga očekujem svoju najbolju prezentaciju."

Posljednja od prve tri, Elisabeth Goergl, pohvalila je stazu i utrku u Zauchenseeu te ju deklarirala kao jednu od najzahtjevnijih u Svjetskom kupu: "Kada ovu utrku usporedim s ostalima u Svjetskom kupu, mogu reći da je zasigurno jedna od najtežih. Tehnički je zahtjevna, skokovi nisu ni malo lagani i ima puno zavoja. Sutra ću pokušati odvoziti dobru utrku spusta i opustiti se u slalomu, neću ići maksimalno. Sigurna sam da će to biti jedno vrlo zanimljivo natjecanje."

Altenmarkt-Zauchensee, drugi trening spusta:
1. Anja Paerson (Švedska) 1:48.14
2. Andrea Fischbacher (Austrija) +0.38
3. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.45
4. Renate Goetschl (Austrija) +0.52
5. Nadia Fanchini (Italija) +0.74
6. Marie Marchand-Arvier (Francuska) +0.81
7. Julia Mancuso (SAD) +1.10
8. Dominique Gisin (Švicarska) +1.21
9. Silvia Berger (Austrija) +1.28
10. Marion Rolland (Francuska) +1.29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!