Nogomet

Dinamo startao pobjedom u Sinju

Antonija Pavlić • nedjelja, 18.01.2009.
Dinamo startao pobjedom u Sinju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Prvu pripremnu utakmicu prije teške polusezone, u kojoj ga iščekuje rovovska bitka za naslov najboljeg hrvatskog kluba s Hajdukom, Dinamo je odigrao u Sinju, te se, iako je odnio visoku pobjedu, nikako ne može pohvaliti da je igrom impresionirao. Junak se vrlo dobro držao sve do drugog pogotka Zagrepčana, kada je potpuno pao i tako omogućio hrvatskom prvaku da se "izvuče".

Junak - Dinamo 0:3

Prijateljski susret, Gradski stadion NK Sinj

Gledatelja: 2000

Vezane vijesti

Junak: Domjanović, Režić, Jurjević, Romac, Poljak, Topić, Murray, Čulić, Radić, Šipić, Midenjak. Trener: Boško Anić.

Dinamo: Butina, Ibanez, Lovren, Bišćan, Etto, Sammir, Vrdoljak, Morales, Tadić, Mandžukić, Slepička. Trener: Marijan Vlak.

Strijelci: 0:1 Vrdoljak 35', 0:2 Balaban 58', 0:3 Sivonjić 74'

U početnim su minutama susreta obje momčadi ubilježile po jednu polupriliku, a Junak je u nekoliko navrata čak i ozbiljnije pokazao da se protiv hrvatskog prvaka ne namjerava braniti.

Prvi pravi pokušaj na susretu uputili su Dinamovci u 20. minuti, nakon nekoliko mlakih pokušaja Mandžukića i Moralesa. Udarac je s 15-ak metara oprobao upravo zadnje spomenuti igrač, no lopta je otišla malo iznad gola. Nedugo potom obrana Dinama je potpuno "zaspala", sam je pred Butinu izašao Radić, no neometan, iako je pomoćni sudac s malim zakašnjenjem ipak podigao zastavicu i označio zaleđe, promašio čitava vrata.

U brzom tempu kojeg su nametnuli Dinamovi nogometaši mjesta za predah jednostavno nije bilo. Samo nekoliko je minuta kasnije ponovno s velike udaljenosti pucao Morales, no na mjestu je još jednom bio vratar Domjanović, koji je loptu kratko odbio do Josipa Tadića. Mladi Đakovčanin, međutim, nije uspio zabiti čistu šansu, lopta je prohujala pored vratnice.

Junak je na svoju pravu priliku čekao pak sve do 32. minute, kada je Ibanez pogrešno procijenio jednu visoku loptu upućenu prema Midenjaku, no njegov pokušaj loba s malim poteškoćama ipak "čita" izvrsni Butina.

Trideset i peta je minuta ipak, unatoč silnom otporu sinjskog drugoligaša donijela prvi pogodak za ekipu Dinama. Ponovno je jedan od glavnih protagonista i začetnika akcije bio Čileanac Morales, koji je iz slobodnog udarca u šesnaestercu domaćina pronašao Vrdoljaka, a ovaj iz voleja proparao mrežu tek zagrijanog Petra Buljana.

Drugo je poluvrijeme ponovno donijelo nove Moralesove dalekometne pokušaje, no nijedan od njih nije uspio pronaći svoj pravi cilj. U 58. minuti ipak, Dinamo uspijeva povećati vodstvo. Da nikako ne treba biti otpisan, pokazao je treneru Vlaku fenomenalnim pogotkom Boško Balaban, koji je u igru ušao početkom drugog dijela.

Bivši hrvatski reprezentativac je loptu uzeo na svojoj polovici, prošao tri igrača Junaka i s 15-ak metara neobranjivo pogodio desne rašlje Buljanovog gola. Uputio je Bole Top nakon toga i još nekoliko sličnih "metaka" prema Junakovim vratima, no uspjeha nije imao sve do 74. minute, kada je odlično s lijeve strane ubacio u šesnaesterac, gdje je 3:0, svojim prvim "neslužbenim" pogotkom u modrom dresu, uspio postaviti Sivonjić.

Do kraja utakmice pogodaka, ali ni nekih ozbiljnijih prilika više nije bilo...

Za kraj možemo zaključiti samo da hrvatski prvak danas nije odigrao "spektakularno", no bio je bolji i zasluženo odnio pobjedu. Lijepa manifestacija, koju je uživo pogledalo više ljudi nego što se nekada zna smrzavati na maksimirskim tribinama, obilježilo je također i prvo pojavljivanje Dinama na sinjskim terenima unazad 50 godina, što je vidno oduševilo i ljubitelje nogometa, ali i ambicioznog sinjskog drugoligaša.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!