Košarka

Wade i Stoudemire za pobjedu

Goran Markuš • nedjelja, 18.01.2009.
Wade i Stoudemire za pobjedu
Foto: EPA

U prvom od dva večerašnja NBA ogleda u goste Torontu našeg Roka Leni Ukića pristigli su sjajni momci iz Phoenixa i na krilima fantastičnog Amarea Stoudemirea Raptorsima su nanijeli i peti uzastopni poraz. NIšta bolje nisu prošli niti košarkaši Thundera koji su upisali novi domaći poraz protiv odličnog Wadea i njegovog Miami Heata...

Jay Triano u posljednje vrijeme nikako ne može biti zadovoljan razvojem događaja. Od dva uzastopna poraza protiv Bostona njegova momčad se još nije oporavila što su Sunsi večeras mudro iskoristili nanijevši im i peti uzastopni poraz te je na Raptorsima sad da svoju formu potraže tijekom nadolazeće "turneje" po istočnoj obali SAD-a.

Prvu četvrtinu obje momčadi iskoristile su za ispucavanje što su Jason Richardson (17 poena) i njegovi Sunsi, koji su i inače navikli na takav stil igre, znali iskoristiti i kao puno odmornija momčad tijekom druge četvrtine potpuno su zasjenili domaćine. Tek je Anthony Parker (26 poena, 7 skokova, 5 asistencija) pružao kakav/takav otpor što rezultira sa solidnih osam poena prednosti gostiju uoči početka drugog poluvremena.

Kratki pregled Toronto Raptors - Phoenix Suns

Prilično opuštenu igru Phoenixa u nastavku iskorištava samo Andrea Bargnani (15 poena) da bi se tek u posljednjoj četvrtini priključio i Chris Bosh (20 poena, 12 skokova). S druge strane tijekom posljednjih 12 minuta najbolje se snašao večerašnji igrač utakmice, Amare Stoudemire (31 poen, 6 skokova) utrpavši Kanađanima čak 11 poena u tom periodu.

Svakako moramo spomenuti i odličnog Stevea Nasha koji je uz devet poena upisao i nevjerojatnih 18 asistencija što je njegov osobni rekord u ovoj sezoni. Naš Roko Leni Ukić 18 minuta igre iskoristio je za šest poena (50 posto šuta za dva), dva skoka i četiri asistencije.

Nakon katastrofalnog uvoda u sezonu Oklahoma iz susreta u susret igra sve bolje što dokazuje čak pet pobjeda u posljednjih deset utakmica. Međutim, Dwyane Wade (32 poena, 10 asistencija) i njegov Heat sinoć su se pokazali prevelikim zalogajem za mlađahnu momčad Thundera pobijedivši ih sa sigurnih deset poena prednosti.

Kratki pregled Oklahoma Thunder - Miami Heat

Zabivši nevjerojatnih 18 od svojih 31 poena već u prvoj četvrtini Wade je osigurao rano vodstvo svoje ekipa, no Jeff Green (22 poena, 6 skokova) i ponovno sjajan Kevin Durant (31 poen, 6 skokova, 5 asistencija) nisu se imali namjere tako lako predati.

Ipak, iako su pružili i više nego solidan otpor protiv prilično raspoloženog Miamija dalje nije išlo i gosti su uzeli ono što su smatrali da im i pripada. "Sve naše individualne boljke i ozljede večeras smo ostavili postrane i u izuzetno mentalno zahtjevnoj utakmici uspjeli smo ostvariti cilj", nakon susreta izjavio je Udonis Haslem (11 poena, 15 skokova).

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!