Ostali sportovi

Video: Knjiga spala na dva slova

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 19.01.2009.
Video: Knjiga spala na dva slova
Foto: EPA

Cardinalsi i Steelersi su pobjedama u finalima svojih konferencija zaslužili put na Super Bowl XLIII, koji se 1.2.2009. igra u Tampi. Cardinalsi su izgubili rano vodstvo, ali su se sabrali i preokrenuli utakmicu protiv Eaglesa, dok su Steelersi porazili Ravense svojim najjačim oružjem...

Doigravanje, Finala Konferencija

Nedjelja, 18.1.2009.

Konferencija AFC

Vezane vijesti

Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 23:14

Konferencija NFC

Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles 32:25

Cardinalsi u gustoj završnici do pobjede

Četiri TD dodavanja Kurta Warnera, od koja je tri uhvatio Larry Fitzgerald, bila su previše za Philadelphia Eaglese koji su poraženi 32:25 u finalu NFC konferencije.

Fitzgerald je sva svoja hvatanja za TD obavio već u prvom dijelu pa se na poluvrijeme otišlo s prednošću domaćih Cardinalsa, 24:6.

Donovan McNabb i Eaglesi nanizali su tri TD dodavanja, što ih je dovelo u prednost 25:24. McNabb je dva puta pronašao Brenta Celeka u trećoj, a zatim je dubokim dodavanjem za DeSeana Jacksona (62 yds), početkom zadnje četvrtine, doveo goste u vodstvo.

Obrana Eaglesa ipak nije uspjela zaustaviti napad Arizone, koja je do odlučujućeg vodstva stigla s 2:59 do kraja, dodavanjem Warnera za Hightowera od osam yardi, u napadu dugačkom 14 akcija i gotovo osam minuta. Nakon polaganja konvertirali su pokušaj za dva poena, dodavanjem Warnera za Patricka.

"Cijeniš trenutke u karijeri kada dođeš do Super Bowla i dobiješ priliku osvojiti ga. Veliki je ovo trenutak s obzirom da je ovo moja osma godina u ovoj organizaciji", presretan je branič Adrian Wilson.

Eaglesi su do kraja utakmice još dva puta bili u posjedu lopte i u pokušaju novog preokreta. To nisu materijalizirali, s napomenom da su na kraju presječeni, u pokušaju lateralnih dodavanja, duboko u svom području.

"Nikad ne želiš da nešto završi, niti možeš zamisliti kako to završava. Teško je završiti na ovakav način, kada si tako blizu Super Bowla", rekao je dodavač Eaglesa McNabb, koji je uz tri TD dodavanja i jednu presječenu loptu imao ukupno i 375 osvojenih yardi.

Curtis je uhvatio četiri McNabbova dodavanja (122 yds), dok ih je Celek imao ukupno 10. Fitzgerald je još jednom potvrdio status ponajboljeg hvatača lige. Bio je ključ pobjede Cardinalsa, a uz tri hvatanja za TD, imao je ukupno devet uhvaćenih lopti za visoke 152 yarde.

Obrana Steelersa zaustavila mladog dodavača

Pri rezultatu 16:14 za domaćine, Pittsburgh Steelerse, Baltimore je krenuo u napad za koji su se nadali da bi ih mogao dovesti u vodstvo. Ipak, dodavač Joe Flacco presječen je od strane Troyja Polamalua, koji tu loptu nosi 40 yardi za TD i vodstvo Steelersa, 23:14. Novi pokušaj Ravensa završava izgubljenom loptom probijača Willisa McGaheea, koju skuplja Timmons i Steelersi odlaze u Tampu s pobjedom 23:14.

Steelersi su poveli 13:0, nakon dva FG-a kickera Jeffa Reeda i dodavanja Bena Roethlisbergera za Santonija Holmesa, koje je ovaj pretvorio u TD od 65 yardi. Na poluvrijeme se otišlo s 13:7, s obzirom da je za Ravense polaganje zabio McGahee probijanjem od tri yarde.

Nakon što je Reed povećao vodstvo svojih Steelersa na 16:7 u trećoj četvrtini, McGahee je smanjio novim probijanjem (jedan yd) sredinom zadnje dionice, nakon čega je uslijedila ključna presječena lopta Polamalua.

"Mislim da me Troy pročitao. Uskočio je, pročitao me i napravio odličan potez", rekao je Flacco, koji je završio s tri presječene lopte i 141 yardom.

"Igrao je protiv najbolje obrane", prokomentirao je Roethlisberger, koji je za Steelerse bacao 16/33 (255 yds), uz jedno TD dodavanje.

McGahee je za Ravense, osim dva kratka TD probijanja, osvojio ukupno 60 yardi, a u obrani je odlično igrao Terrell Suggs, koji je, bez obzira na ozljedu, dva puta rušio Roethlisbergera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!