Tenis

Srpski broj dva testira Čilića

Ivor Krapac • utorak, 20.01.2009.
Srpski broj dva testira Čilića
Foto: EPA

Marin Čilić će u noći s utorka na srijedu pokušati proći novu prepreku na ovogodišnjem Australian Openu. Nakon startne pobjede nad Kevinom Andersonom, prvi hrvatski reket će se u drugom kolu sresti sa zvučnijim i opasnijim suparnikom, Srbinom Jankom Tipsarevićem...

Trenutno prvi hrvatski i drugi srpski reket na redu su u srijedu prijepodne po lokalnom, a jedan iza ponoći po našem vremenu, u prvom meču dana na terenu broj dva. Bit će to njihov drugi međusobni susret - prvi se dogodio pretprošlog tjedna u četvrtfinalu Chennaija, kad je Čilić na putu do naslova slavio sa 6:4, 0:6 i 6:4.

Uzimajući u obzir pobjedu u tom susretu, status 19. nositelja i 26 pozicija bolji renking od Tipsarevića (20. - 46.), hrvatski broj jedan će u noćašnji ogled ući u ulozi favorita. No, Tipsarević vrijedi respekta i posebnog opreza - kao i Marin, i 24-godišnji Beograđanin je lani uživao u najboljoj sezoni karijere, u kojoj je, između ostalog, dohvatio i svoj dosad najbolji renking, 33. mjesto na svijetu sredinom prošlog svibnja.

Vezane vijesti

Pored toga, drugi srpski reket već ima i ponešto ugodnog iskustva s Grand Slam turnira. Dvaput je bio u osmini finala Wimbledona (2007., '08.), lani uz pobjedu nad Andyjem Roddickom na putu do tog dosega, a ni prošlogodišnji Australian Open ne pamti po lošem iako je tada zapeo korak ranije, u trećem kolu. No, u toj fazi turnira morao je na Rogera Federera, kojem je pružio sjajan otpor i pao tek s 10:8 u petom setu.

Ne treba očekivati lak posao, no na putu do većih rezultata na Grand Slam turnirima, za koje je Čilić već dokazao da je sposoban, igrači Tipsarevićevog ranga spadaju u one koje se mora dobiti.

Mečevi svih ostalih hrvatskih aduta (Karlović - Ančić, Ljubičić - Tsonga, Karanušić - Nadal) na rasporedu su u noći sa srijede na četvrtak ili u četvrtak ujutro po našem vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!