Tenis

Čilić na dobrom putu

Ivor Krapac • srijeda, 21.01.2009.
Čilić na dobrom putu
Foto: EPA

Marin Čilić napravio je i drugi korak na Australian Openu. Prvi hrvatski reket približio se reprizi prošlogodišnje osmine finala prvog Grand Slam turnira sezone pobjedom nad Jankom Tipsarevićem...

Marin Čilić je i drugi put ove sezone bio jači od Janka Tipsarevića. Nakon što je prije dva tjedna slavio u četvrtfinalu Chennaija, u Melbourneu je obavio posao u četiri seta, sa 6:2, 6:3, 4:6 i 6:3, izborivši treće kolo u kojem će se sresti s 11. nositeljem Davidom Ferrerom.

19-postavljeni hrvatski adut mogao je slaviti i lakše. Početak meča odradio je sjajno, s potpunom dominacijom i dva breaka u prvom setu, u kojem je jedinu prijetnju na servisu prošao okretanjem 15:40 u šestom gemu. No, u nastavku se i Tipsarević podignuo, učinivši meč puno izjednačenijim.

U drugom setu Srbin je pojačao agresivnost i uz takav pristup stigao do breaka za 2:0, no dodatni rizik mu se u nastavku pokazao kao dvosjekli mač. Sve je češće promašivao i time otvorio vrata Marinu da s tri breaka okrene set i dodatno se približi pobjedi.

Sve je izgledalo zapakirano nakon što je Čilić početkom trećeg seta došao do breaka za 2:0. Tipsarević je postajao sve nervozniji, a Marin počeo podsjećati na izdanje iz prvog seta, no propuštena prilika za povećanje na 3:0 potpuno je vratila 24-godišnjeg Beograđanina u život. Do kraja seta se sve okrenulo na drugu stranu - prvi hrvatski reket je uz crnu rupu u igri i nekoliko promašaja previše propustio šansu za relativno brz kraj.

Moralo se u četvrti set, u kojem Marin ipak nije dao da se ponovi ono što mu se dogodilo u trećem. Break odluke stigao je u šestom gemu, za vodstvo od 4:2, a do kraja se jedina manja opasnost pojavila gem kasnije, kad je Marin držao za 5:2 nakon 0:30 i 40:40. Servis za meč prošao je glatko, uz kraj priče asom na meč-loptu, Čilićevim 22. u ovom susretu.

Sljedeći protivnik bit će 11. nositelj David Ferrer, koji je u drugom kolu za samo sat i 14 minuta proslavio 6:2, 6:2 i 6:1 protiv Dominika Hrbatyja. Bit će to Čilićev prvi susret s 26-godišnjim Španjolcem, 12. na svijetu.

Tenisači, drugo kolo: Čilić (Hrvatska, 19) - Tipsarević (Srbija) 6:2, 6:3, 4:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!