Tenis

"Nemam se zašto brinuti"

Borna Rupnik • srijeda, 21.01.2009.
"Nemam se zašto brinuti"
Foto: EPA

Marat Safin u drugom je kolu prvog Grand Slama sezone pobijedio Guillerma Garciju-Lopeza, ali zanimljivije od tog meča je iščekivanje sljedećeg kola, u kojem će ruski tenisač snage odmjeriti s Rogerom Federerom...

Izvrsna predstava protiv španjolskog igrača (7:5, 6:2, 6:2) napunila je Marata Safina samopouzdanjem, koje će mu biti prijeko potrebno želi li u trećem kolu pomrsiti račune drugom nositelju, Rogeru Federeru.

Safin je određene probleme imao tek u prvom setu, ali u tome ne vidi ništa neuobičajeno: "Svatko je malo nervozan u početnim fazama svog meča. Morao sam se priviknuti na njegovu igru, posebno zato jer se ranije nismo susretali. Stoga mi je trebalo više vremena da proigram".

A o Federeru se nema puno toga novoga za reći. "Veselim se tom dvoboju. Nemam se zašto brinuti, igrat ću svoju igru. Ionako se nas dvojica jako dobro poznamo", izjavio je Safin poslije susreta. "Nažalost, nisam ga puno puta pobijedio, ali nemam što izgubiti. Ovo mi je nova prilika koju ću pokušati iskoristiti", dodaje.

Osmi nastup u trećem kolu Australian Opena bit će mu prilično jednostavan, zaključuje: "Lakše je igrati bez pritiska. U dobroj sam formi i igram puno bolje nego prošle godine. Na terenu se osjećam ugodno, a servisi mi donose prednost".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!