Tenis

"Radim na broju jedan"

Borna Rupnik • srijeda, 21.01.2009.
"Radim na broju jedan"
Foto: Sandro Donda

Marin Čilić plasirao se u treće kolo Australian Opena nadigravši Janka Tipsarevića, a nakon titule u Indiji nazire se vrlo dobra godina za našeg tenisača...

U prvom je kolu u četiri seta pao Južnoafrikanac Kevin Anderson, a u srijedu je istim rezultatom svladan i Janko Tipsarević. Marin Čilić je tako uspješno spriječio eventualne dugačke neizvjesnosti, čega se pribojavao prije susreta.

"Janko uvijek dobro igra na Grand Slam turnirima. Prošle je godine igrao četvrto kolo u Australiji i na Wimbledonu. Mislim da voli igrati dugačke mečeve i da će nam obojici biti teško", izjavio je tada hrvatski predstavnik.

Vezane vijesti

No, te su dvojbe otklonjene na najbolji način, ali Čilić se i dalje ne želi upuštati u neke velike prognoze: "Ne želim reći da očekujem nešto od ovog turnira. Vidjet ćemo kako će se sve skupa odvijati".

Ipak, priznaje da mu 20. mjesto na listi najboljih svjetskih tenisača nudi prilike koje ranije nije imao: "Sada sam u poziciji da na Grand Slam turnirima imam više mogućnosti, jer dobivam ulogu nositelja i u prvih me par kola čekaju lakši protivnici".

Na pitanje o mogućem lovu na svjetski broj jedan, Čilić odgovara: "Za to mi treba mnogo stvari. Moram biti dovoljno hrabar i samopouzdan, moram vjerovati u sebe, vjerovati da svaki dan mogu učiniti ono najbolje. Osim toga, nužno je biti spreman i fizički i psihički".

"Moram stalno biti pri vrhu, a istovremeno se baviti i drugim stvarima osim tenisa", nastavlja Čilić, i dodaje: "Ne smijem si dopustiti da budem frustriran nekim stvarima. Još uvijek nisam bio na samom vrhu pa govorim iz svoje sadašnje perspektive".

Jednako tako, ne želi nagađati može li se stvarno jednoga dana i naći na broju jedan: "Vidjet ćemo. Radim na tome".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!