Tenis

Dan sigurnih favorita

Antonija Pavlić • srijeda, 21.01.2009.
Dan sigurnih favorita
Foto: EPA

Drugo kolo gornjeg dijela ždrijeba Australian Opena, što se ženskih predstavnica tiče, nije donijelo baš nikakve turbulencije. Sve su nositeljice, predvođene Jelenom Janković, Dinarom Safinom i Anom Ivanović slavile, dok od nominalnih iznenađenja možemo izdvojiti tek pobjedu Vesnine protiv Francuskinje Coin...

Prošlogodišnja finalistica ovog turnira, 20-godišnja Srpkinja Ana Ivanović, na terenu je AO-a ostati trebala samo nešto više od sat i 30 minuta kako bi nadigrala talijansku kvalifikanticu Albertu Brianti i tako izborila meč trećeg kola protiv Alise Klejbanove.

Petopostavljena Srpkinja je odmah na startu Brianti uzela servis, koji je 28-godišnja Talijanka uspjela vratiti tek u osmoj igri. Međutim, više od toga nije mogla, Ivanović je odmah u sljedećem gemu napravila još jedan break, da bi drugi set započela sa serijom od 3:0 prije nego što je Brianti uzela medicinski time-out.

Vezane vijesti

Kratak je odmor donio talijanskoj predstavnici osvajanje sljedeća dva gema, no potom ponovno stagnaciju, koju je Ivanović iskoristila i u sljedeće 92 minute zaključila susret.

Trećepostavljena Ruskinja Dinara Safina, pak, nije počela tako dobro kao Ivanović, prvi je set od sunarodnjakinje Makarove izgubila u tie-breaku, iako je u jednom trenutku uspjela stići i zaostatak od 5:1.

Kontrolu je treća igračica svijeta počela preuzimati tek sredinom drugoga seta kada je za redom osvojila čak devet gemova i tako pokazala da se tek treba zagrijati za one prave ispite. Ruskinja je set uspjela zaključiti sa 6:3 i 6:0 i tako u sljedećem kolu mirno čekati Estonku Kaiu Kanepi, koja je u svom susretu svladala Australku Mayr.

Prva nositeljica, Srpkinja Jelena Janković, očekivano nije imala velikih problema protiv Belgijke Flipkens, kojoj se ipak mora priznati da je pošteno testirala mogućnosti 23-godišnje srpske tenisačice, izgubivši sa 6:4 i 7:5 za sat i 46 minuta igre.

Njihov su primjer pak slijedile i sve preostale nositeljice koje su noćas izašle na terene. Desetopostavljena Nadia Petrova je bila bolja od Indijke Mirze, Zvonareva je nadigrala Gallovits, Sugiyama Dechy, Cornet Njemicu Petković, Wozniacki Ruano Pascual, Čakvetadze Australku Dokić te Klejbanova Francuskinju Cohen-Aloro.

Tenisačice, drugo kolo:
Janković (Srbija, 1) - Flipkens (Belgija) 6:4, 7:5
Vesnina (Rusija) - Coin (Francuska) 4:6, 6:4, 1:6
Sugiyama (Japan, 26) - Dechy (Francuska) 1:6, 6:1, 6:3
Penneta (Italija) - Santangelo (Italija) 6:2, 5:7, 6:2
Stosur (Australija) - Zakopalova (Češka) 7:6, 7:6
Šafarova (Češka) - Eraković (Novi Zeland) 6:1, 3:6 9:7
Bartoli (Francuska, 16) - Pironkova (Bugarska) U TIJEKU
Petrova (Rusija, 10) - Mirza (Indija) 6:3, 6:2
Voskobojeva (Kazahstan) - Knapp (Italija) 6:4, 6:1
Errani (Italija) - Niculescu (Rumunjska) 6:2, 6:3
Zvonareva (Rusija, 7) - Gallovits (Rumunjska) 6:0, 6:0
Safina (Rusija, 3) - Makarova (Rusija) 6:7, 6:3, 6:0
Kanepi (Estonija, 25) - Mayr (Austrija) 6:3, 6:1
Hantuchova (Slovačka, 19) - Johansson (Francuska) 6:3, 4:6, 6:3
Cornet (Francuska, 15) - Petković (Njemačka) 6:1, 6:0
Wozniacki (Danska, 11) - Ruano Pascual (Španjolska) 6:3, 6:3
Čakvetadze (Rusija, 17) - Dokić (Australija, WC) U TIJEKU
Klejbanova (Rusija, 29) - Cohen-Aloro (Francuska) 6:1, 3:6, 6:2
Ivanović (Srbija, 5) - Brianti (Italija, Q) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!