Tenis

"Sačuvati što više energije"

Antonija Pavlić • srijeda, 21.01.2009.
"Sačuvati što više energije"
Foto: EPA

Treći dan natjecanja na Australian Openu donio je mečeve tri velike favoritkinje za ukupan naslov: prve igračice svijeta Jelene Janković, njezine sunarodnjakinje Ane Ivanović te sjajne Ruskinje Dinare Safine. Sve su se tri tenisačice s lakoćom plasirale u naredno kolo, a imale i uglavnom ujednačena mišljenja o noćašnjim protivnicama i trenutačnoj formi...

Prva je igračica svijeta na konferenciji za medije poslije dobivenog susreta nad Belgijkom Kirsten Flipkens istaknula kako je njezina protivnica unatoč prilično lakom porazu odigrala dobro i stvorila joj dosta problema u pojedinim segmentima igre. "Bio je ovo težak susret za mene, Kirsten je igrala veoma dobro, nije mogla ništa izgubiti i izašla je na teren odigrati kako zna, bez ikakvih pritisaka", rekla je Srpkinja te dodala kako svojom igrom nije u potpunosti zadovoljna, i da ju što prije mora podignuti na višu razinu.

Po "nenormalnom" je vremenu, na vrućim australskim terenima, izniman uspjeh samo susret završiti u što kraćem vremenu: "Bio je ovo težak susret i zbog velike vrućine, ali i jer protiv Kirsten još nikada nisam igrala, nisam znala njezin stil, mogućnosti... Iznenadila sam se kako je dobro odigrala s osnovne crte, ima odlične forehande koje je stalno koristila i ne libi se doći na mrežu i odigrati volej. Ipak, sretna sam što sam sve uspjela riješiti u dva seta, po ovakvoj vrućini je iznimno važno sačuvati što više energije."

Vezane vijesti

Njezina sljedeća protivnica, Japanka Ai Sugiyama, u najavi je narednog njihovog meča istaknula kako nema što izgubiti, što znači da će se Janković i protiv nje ponovno suočiti s problemom koji je danas nadvladala: "To je jednostavno tako kada si prva igračica svijeta. Uostalom, ako želiš biti najbolji, s time moraš računati. Kada si broj jedan onda protiv tebe nitko nije favorit i svi u susrete ulaze opušteno, bez pritiska. Pokušat ću protiv Ai igrati svoju igru, bez puno pogrešaka i biti agresivnija. Nadam se u svakom slučaju da će biti bolje nego što je to bilo danas."

Jedna od njenih najvećih suparnica, Ruskinja Dinara Safina, u prva je dva kola ukupno sakupila 70 neprisiljenih pogrešaka, na što su je predstavnici medija ljubazno podsjetili na konferenciji poslije meča: "70 neprisiljenih pogrešaka u oba susreta? Hvala što ste mi rekli, nisam baš pratila koliko sam pogrešaka napravila jer sam tokom cijelog susreta samo pokušavala naći svoju igru i biti agresivna, što naravno uključuje i pogreške. Ipak, ta brojka je prevelika, nadam se da ću ih uspjeti smanjiti u narednom susretu."

Petopostavljena je pak Ana Ivanović imala možda i najteži posao protiv neugodne Talijanke Alberte Brianti: "Mislim da sam puno napredovala od prošloga susreta, Alberta nije lak protivnik, ali ja sam puno više izlazila na mrežu, imala puno odličnih reternova i u biti sam sav pritisak stavljala na nju."

Prošle je godine u finalu AO-a, tada 19-godišnja srpska tenisačica, došla do finala gdje je izgubila od Marije Šarapove, koju je ove godine u dolasku spriječila ozljeda. Može li sada do kraja? "Činjenica je da sam od prvog susreta već sada puno napredovala. No, forma ti se uvijek diže kako turnir odmiče i kako igraš protiv sve jačih protivnika. Još uvijek moram popraviti neke stvari na servisu, danas je već bio na optimalnoj razini, ali ako želim napraviti nešto više onda on mora biti i puno bolji od optimalnog."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!