Zimski sportovi

Paerson lakše ozlijeđena?

Antonija Pavlić • subota, 24.01.2009.
Paerson lakše ozlijeđena?
Foto: Kristijan Komarica

Anja Paerson je u današnjoj utrci spusta u talijanskoj Cortini d'Ampezzo već u početnim metrima iskazala malu nesigurnost i pri prvom se skoku nezgodno "dočekala" na repove skija, pri čemu je, čini se, ozlijedila koljeno. Šveđanka je uspjela utrku odvoziti do kraja i zauzeti vrlo dobro treće mjesto, no u ciljnoj se ravnini odmah stuštila na snijeg i zatražila liječničku pomoć...

Odličnu današnju spustašku prezentaciju u Cortini d'Ampezzo Šveđanka Anja Paerson nije uspjela okruniti novom pobjedom, prednost koju je držala tokom cijele staze izgubila je na samom donjem dijelu, a posljedica toga vrlo je vjerojatno bila ozljeda koljena koju je obnovila neugodno doskočivši na repove skija na samom startu utrke.

Odmah je poslije prolaska ciljnom ravninom Šveđanka "legla" na snijeg držeći se za bolno koljeno, te joj je u skijaškoj "kućici" nedugo potom medicinsko osoblje utrke pružilo pomoć. Nekada najveća suparnica našoj Janici Kostelić nije se pojavila niti na proglašenju pobjednika, što je povuklo sumnje da se radi o nečem ozbiljnijem.

Sve je, pak, u kratkoj izjavi za Radio Sport nakon utrke pokušala razuvjeriti sama skijašica: "Mislim da je s koljenom sve u redu. Iskreno se nadam da nije ništa ozbiljnije iako je ovo već drugi put da ga 'osjećam'. Pri doskoku na početku utrke sam ga dosta osjetila i prilično je zaboljelo. Više ćemo znati danas navečer ili čak ujutro, no ja se nadam da ću biti spremna za sutrašnji veleslalom".

Direktor švedske reprezentacije Pär Magnusson, također je, za Expressen, izrazio nadanje kako će s koljenom najbolje švedske skijašice sve biti u redu: "Anja je ovakvu situaciju već imala prije dvije godine, čini mi se kao gotovo identična. Vjerujemo da ništa nije slomljeno, koljeno je bandažirano i dobro ishlađeno te sada možemo samo čekati daljnje rezultate..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!