Rukomet

"Presudila sjajna obrana"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 24.01.2009.
"Presudila sjajna obrana"
Foto: Kristijan Komarica

Zahvaljujući sjajno raspoloženim Francuzima, neizvjesnost u ogledu protiv Švedske trajala je tek 15-ak minuta, pa ne čudi što su nas nakon utakmice dočekala oprečno različita raspoloženja dvojice izbornika...

Francuska je razbila Švedsku na otvaranju drugog kruga natjecanja i tako se na koračić približila polufinalu SP-a. Onestina momčad odigrala je fantastičnu utakmicu i pokazala da uvjerljive pobjede u Osijeku nisu bile plod slabe skupine već izrazito jake Francuske.

Švedska nije imala rješenja za francusku obranu niti za Omeyera, a loš napad otvarao je puno prilika Francuzima iz kontri u kojima su neumoljivi bili Guigou i Abalo. Početkom drugog dijela Šveđani su se približili na -3, ali bolje od toga nisu mogli, Francuzi su odmah pobjegli i lišili utakmicu svake neizvjesnosti već početkom drugog dijela.

Claude Onesta je, dakako, poslije utakmice lako pronašao razloge za zadovoljstvo: "Znali smo da će ovo za nas biti odlučujući meč za polufinale i da će biti teško protiv ove mlade, talentirane Švedske. Dobro smo započeli i do kraja smo ostali u tom ritmu, pa smo dobro priveli utakmicu kraju. Švedska je bila jak protivnik, ali smo odlično igrali i priveli utakmicu kraju. Posebno u obrani smo bili dobri, primili smo samo 21 gol od Švedske i to bez Dinarta, a to je veliki uspjeh. Čestitam Švedskoj, to je momčad s puno talenta na koju treba računati u budućnosti."

S druge strane, trener Švedske Staffan Olsson očekivao je više od momčadi koja je u prvom krugu pokazala puno više nego danas protiv Francuske: "Čestitam Francuskoj na pobjedi, bili su bolja ekipa. Nismo bili na svom nivou u napadu, sigurno ne možete poželjeti gubiti 13:4 u 16. minuti. Naš napad je bio loš, s obranom smo relativno zadovoljni. Pokušali smo ih stići u drugom dijelu, no Francuska je kontrolirala utakmicu, a nas je svladao umor. Bili su bolji i čestitam im na pobjedi."

Uz Nikolu Karabatića najefikasniji je kod pobjednika bio izvrsni Guigou: "Znali smo da ćemo morati biti koncentrirani i da nam treba dobar start. Bila je slična utakmica kao na EP-u u Norveškoj. Odigrali smo odličnu obranu, realizirali smo dostra kontri. Nismo dobro krenuli u drugi dio, ali onda su Gille i Karabatić izvrsno zamijenili Dinarta u obrani pa smo utakmicu uspješno priveli kraju."

Kod Švedske je već bilo teže pronaći raspoložene pojedince, a nekako je ponajbolji otpor pružio vratar Per Sandstrom: "Čestitam Francuskoj na zasluženoj pobjedi. Dobro su igrali obranu, iz toga su proizašle brojne kontre i tu su zabili previše laganih golova. Bili su bolji i čestitam im."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2009

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!