Zimski sportovi

Vonn: "Frustrirana sam"

Antonija Pavlić • subota, 24.01.2009.
Vonn: "Frustrirana sam"
Foto: Dejan Popek

Treći spust sezone i drugi u nizu, ponovno je na pobjedničkom postolju 'vidio' iste skijašice. Jednu doduše, nije, Anja Paerson je zbog bolova u koljenu propustila proglašenje pobjednika, no dostojno su je "zamijenile" Dominique Gisin i Lindsey Vonn, prva i druga u klasiku ženskog dijela Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo...

Dominique Gisin je danas, baš kao i njezin reprezentativni kolega Didier Defago, u Cortini d'Ampezzo ubilježila drugu spustašku pobjedu u nizu te drugu i u karijeri: "Ovo je nevjerojatno. Napravila sam malu pogrešku na početku staze i mislila sam da ću se uspjeti ugurati u prvih deset, ali pobjedu još jednom nikako nisam očekivala. Moram posebno zahvaliti mojim serviserima koju su i danas napravili odličan posao, mislim da sam imala uistinu jako brze skije. Prekrasno je biti na postolju ovdje u Cortini, ipak je ovo klasik ženskog dijela Svjetskog kupa i mislim da su sve odlične spustašice ovdje ubilježile barem jednu pobjedu."

Anja Paerson je pak bila svjesna da ju je pogreška na prvom skoku danas, vrlo vjerojatno, stajala nove pobjede: "Da, napravila sam veliku pogrešku na prvom skoku, zarotirala se u zraku i teško doskočila na repove skija. Odmah sam osjetila bol u lijevom koljenu, no na zadnjem skoku me tek počelo jako probadati. Nadam se da će sve biti u redu, ono je sada dosta ukočeno, čvrsto smo ga bandažirali i ishladili i vjerujem da ću moći nastupiti u sutrašnjem veleslalomu.", kratka je bila najbolja švedska skijašica.

Trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskoga kupa, kao i u poretku spusta, Lindsey Vonn, mogla je danas postići i bolji rezultat od drugog mjesta no vrijeme joj je odnijelo nekoliko pogrešaka, kojih se posljednjih "spustaških" tjedana Amerikanka jednostavno ne može riješiti: "Počela sam prilično dobro, no snijeg je danas bio dosta mekan pa sam nekoliko puta ostala na unutarnjoj skiji i jednostavno izgubila putanju i brzinu. U donjem dijelu je bilo nešto neravnina, u jednom trenutku mi je čak i 'pobjegla' skija... To me sada već pomalo i frustrira jer znam da mogu odvoziti bolje, moram samo anulirati pogreške i jednom odvoziti 'čistu' utrku."

Povećana konkurencija u Svjetskom kupu ove je godine za jednu od najboljih skijašica u američkoj povijesti samo još veći podstrek: "Ove godine je konkurencija stvarno velika, puno cura može odskijati dobro, uistinu nije lako pobijediti i zato moram prestati s greškama i početi voziti dobre, 'čiste' utrke. Dobro je imati takvu konkurenciju, to te uvijek tjera da se više trudiš. Maria, Dominique i Anja skijaju veoma dobro ove sezone i ako želim obraniti Mali spustaški globus morat ću nastaviti trenirati i maksimalno se fokusirati na svaku utrku.", rekla je Vonn te se kratko osvrnula i na sljedeću postaju ženskog dijela Svjetskoga kupa, skijalište njezine najveće konkurentice, Marije Riesch.

"Da, nakon veleslaloma i superG-a sutra i u ponedjeljak selimo u Garmisch, što meni baš i ne odgovara jer sam tamo skijala davno, negdje prije sedam, osam godina te ne poznajem stazu. Bit će mi još teže jer ju nećemo moći kompletnu isprobati, samo izaći na nju i pogledati postavu vrata... Pričala sam s Marijom o tome i rekla mi je da je staza prilično teška, izazovna, bit će to teške utrke. Nadam se da će mi najbolja prijateljica dati neke savjete što se toga tiče", sa smiješkom je zaključila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!