Nogomet

Rukavina pocrvenio

Luka Margan • subota, 24.01.2009.
Rukavina pocrvenio
Foto: Bruno Karadža

Grčki nogometni divovi nastavljaju pohod na bodove. Panathinaikos gostuje kod Ergotelisa, kluba iz donjeg doma prvenstvene ljestvice, dok lider prvenstva Olympiakos na svom terenu dočekuje slabašni OFI s Krete kojemu su bodovi neophodni kako bi izborio ostanak u prvoligaškom društvu....

Gostovanje Panathinaikosa kod Ergotelisa uvelike će utjecati na daljnji rasplet situacije u grčkom prvenstvu. Poraz "zelenih" iz Atene, uz pobjedu Olympiakosa na domaćem terenu, predstavljao bi kraj šampionskih ambicija kluba iz grčke prijestolnice. Naime, u tom slučaju Olympiakos bi se odvojio na velikih dvanaest bodova prednosti te napravio golem korak prema obrani naslova.

U momčadi Panathinaikosa na terenu su se našla oba naša predstavnika, Mario Galinović i Ante Rukavina. Znalo se od samog početka da će domaćin biti tvrd orah, ali "dvojka" na kladioničarskom listiću nije smjela biti upitna. Nakon dužeg vremena startao je i šibenski dragulj, ujedno i prvi topnik gostiju, te su se očekivali novi bodovi.

Vezane vijesti

Trenutak koji je usmjerio tijek utakmice jest isključenje Ante Rukavine u 53. minuti susreta, čime je ostavio suigrače na cjedilu, a navijače gostujuće momčadi u vapaju. Dvije minute potom domaćine u vodstvo dovodi Diogo Romano i taj rezultat ostaje na trošnom semaforu do samog kraja.

Danas je bodove spasa tražio i klub s Krete, OFI, za koji nastupa naš Zdravko Popović. Do iznenađenja na gostovanju kod lidera prvenstva ipak nije došlo te je Olympiakos slavio rezultatom 2:1. Pogotke za domaćine postigli su Diogo i Luciano Martín Galletti, dok je kod gostiju raspoložen bio Aleksandar Šimić.

Super League, 19. kolo:
Ergotelis – Panathinaikos 1:0
Olympiakos – OFI Kreta 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!