Nogomet

Cesarcu poluvrijeme

Luka Margan • nedjelja, 25.01.2009.
Cesarcu poluvrijeme
Foto: Kristijan Komarica

Igrači Asteras Tripolisa uzeli su vrijedna tri boda protiv susjeda na ljestvici, Levadiakosa, te tako pobjegli iz zone ispadanja. Posljednjeplasirana momčad prvenstva, Panserraikos, predvođena našim Ninom Bulom otrgnula je dva boda Larissi, klubu za koji nastupa Tomislav Vranjić...

Po prvi put u novoj godini Danijel Cesarec je zaigrao za svoju momčad te sudjelovao u domaćoj pobjedi Asterasa u prvome poluvremenu. U nastavku ga je zamijenio Marcelao, koji je pružio solidnu partiju. Utakmica je od samog početka išla u samo jednom smjeru, a oba pogotka u trijumfu domaćina djelo su argentinskog golgetera Lucija Filomena.

Novi igrač fenjeraša Panserraikosa i bivši član Intera iz Zaprešića, Nino Bule, predvodio je napad svoje momčadi na gostovanju kod petoplasirane Larisse. Iako su domaćini poveli pogotkom bivšeg člana Celtica iz Glasgowa, Macieja Zurawskog, gosti do izjednačenja stižu u 90. minuti kada izjednačujući pogodak postiže igrač s klupe, Sotiris Konstantinidis. Za domaćine nije nastupio Tomislav Vranjić.

Vezane vijesti

To su izuzetno vrijedni bodovi za posljednjeplasiranu momčad prvenstva koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva skupila mizernih jedanaest bodova. Na bod, odnosno dva razmaka nalaze se Thrasivoulos i klub našeg Zdravka Popovića, OFI.

Zlatko Runje nije bio u konkurenciji za momčad Panthrakikosa koja je udomaćila ekipu Iraklisa i pritom pobijedila pogotkom Sita Riere. Runjina momčad se odlično drži u prvenstvu i trenutno zauzima šestu poziciju.

PAOK je osvojenim bodom na gostovanju kod osmoplasirane momčadi Arisa prestigao Panathinaikosa na prvenstvenoj ljestvici te je sada drugi u ukupnom poretku. Time se dodatno zakomplicirala situacija na tablici te je borba za drugu poziciju postala iznimno zanimljiva.

Četvrtoplasirani AEK približio se Panathinaikosu na samo tri boda zaostatka domaćom pobjedom nad sedmoplasiranim Panioniosom, dok Olympiakos suvereno maršira prvenstvo i prvom pratitelju, PAOK-u, bježi jedanaest bodova. U redovima Panioniosa Ivica Majstorović odigrao je svih 90. minuta, a Dario Krešić i Davor Kukec nisu bili u konkurenciji za večerašnji susret.

Super League:
Asteras Tripolis – Levadiakos 2:0
Panthrakikos – Iraklis 1:0
Larissa – Panserraikos 1:1
Thrasivoulos – Xanthi 1:1
Aris – PAOK 0:0
AEK – Panionios 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!