Zimski sportovi

Austrijankama vrh, Hrvatice na dnu

Petar Plevnik • nedjelja, 25.01.2009.
Austrijankama vrh, Hrvatice na dnu
Foto: Nikola Movrić

Prva vožnja šestog veleslaloma sezone u talijanskoj Cortini d'Ampezzo protekla je u apsolutnoj dominaciji Austrijanki...

Nakon prve vožnje veleslaloma u Cortini d'Ampezzo, gotovo sa sigurnošću možemo potvrditi kako će šesti veleslalom sezone u ruke Austrijanke. Naime, prva su tri mjesta između sebe podijelile Elisabeth Goergl, Kathrin Zettel i Michaela Kirchgasser, no vrlo je vjerojatno da će u borbu za najvišu stepenicu postolja Goergl i Zettel, budući da trećeplasirana Kirchgasser za vodećom Goergl zaostaje više od sekunde.

Od "ostatka svijeta" najbolja je na četvrtom mjestu bila Anja Paerson, koja je tako i danas potvrdila da joj je forma u rapidnom usponu, a odmah iza Šveđanke smjestila se i vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa Amerikanka Lindsey Vonn.

Vezane vijesti

Još bolja vijest od četvrtog i petog mjesta za Paerson i Vonn svakako je odustajanje njihove glavne konkurentice u borbi za Veliki kristalni globus, Nijemice Marije Riesch, koja sa startnim brojem 12 nije uspjela doći do cilja.

Hrvatice se pak nisu proslavile ni u današnjem veleslalomu; Ana Jelušić sa startnim brojem 58 odvozila je katastrofalno i u cilj ušla s više od sedam sekundi zaostatka, dovoljno za 57. mjesto. Puno bolja nije bila ni Nika Fleiss, koja je sa sa startnim brojem 61. utrku završila na 54. mjestu sa 6.24 zaostatka za Goergl.

Cortina d'Ampezzo, veleslalom, prva vožnja:
1. Elisabeth Goergl (Austrija) 1:19.09
2. Kathrin Zettel (Austrija) +0.38
3. Michaela Kirchgasser (Austrija) +1.09
4. Anja Paerson (Švedska) +1.35
5. Lindsey Vonn (SAD) +1.46
6. Denise Karbon (Italija) +1.48
7. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +1.57
8. Tina Maze (Slovenija) +1.61
9. Manuela Moelgg (Italija) +1.65
10. Katrhin Hoelzl (Njemačka) +1.95
...
54. Nika Fleiss (Hrvatska) +6.24
...
57. Ana Jelušić (Hrvatska) +7.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!