Zimski sportovi

Ivica i Natko u drugoj vožnji za povijest

Antonija Pavlić • nedjelja, 25.01.2009.
Ivica i Natko u drugoj vožnji za povijest
Foto: Davor Sajko

Velika prilika otvorila se danas najboljem hrvatskom skijašu na kombinacijskom slalomu u Kitzbühelu. Profesor je pametnom i tehnički savršenom vožnjom zauzeo vrlo dobro 3. mjesto, ispred Herbsta i Grangea, no i zahvaljujući ispadanjima Benjamina Raicha i Bodea Millera, prometnuo se u prvog favorita za ukupnu kombinacijsku pobjedu. Trenutno treće mjesto u kombinaciji, prije druge slalomske vožnje, čvrsto drži i drugi naš skijaš, Natko Zrnčić-Dim, koji je mirnom i pametnom prvom vožnjom došao nadomak još jednom vrhunskom rezultatu...

Činilo se jučer, nakon nešto slabijeg 29. mjestu na Streifu, da Ivica Kostelić neće po dobrom pamtiti ovotjedni spektakl u Kitzbühelu. Nešto sporija vožnja hrvatskog je skijaša smjestila na 29. mjesto, no što je puno važnije, i na 2.50 stotinki sekunde zaostatka za najboljim Didierom Defagom. Ipak, današnji je slalom donio nešto drukčiji razvoj događaja.

Najbolje vrijeme prve vožnje postigao je skijaš koji je posljednjih tjedana prezentirao najbolju formu, pobjednik Adelbodena i drugoplasirani u Wengenu, Reinfried Herbst. Drugo mjesto s 54 stotinke zaostatka pripalo je Jean-Baptiste Grangeu, dok 78 stotinki na trećoj poziciji zaostaje Ivica Kostelić. Odlično Ivičino vrijeme dodatno su svojim vožnjama podvukli najveći favoriti u kombinacijskom poretku, Benjamin Raich i Bode Miller, koji nisu uspjeli završiti utrku, te Aksel Lund Svindal koji je za Ivicom upisao velikih 3.01 zaostatka.

Vezane vijesti

Ogromna prilika za osvajanjem velikog broja bodova otvorila se tako i drugom našem kombinacijskom adutu, koji je sa startnim brojem 77 doskijao do 40. mjesta i upisao zaostatak od 3.61., smjestivši se čak i ispred Aksela Lunda Svindala (+0.17). Dobre vijesti ipak nije upotpunio još i Dalibor Šamšal, koji sa startnim brojem 67, nažalost nije uspio završiti vožnju.

U 'normalnom' slalomu, uz već spomenutu trojku na vrhu, dobru je formu potvrdio i na četvrtom mjestu Manfred Pranger, peto je vrijeme upisao Mario Matt, dok je do odličnog 6. mjesta doskijao Slovenac Bernard Vajdič. Uz puno pogrešaka i poskakivanja svoju je vožnju ipak solidno odradio i još jedan odličan slalomaš Julien Lizoeroux, dok su iza njega poredak prvih deset zakjučili Felix Neureuther i dva Talijana - Manfred Moelgg i Christian Deville.

Kitzbühel, kombinacijski slalom:
1. Reinfried Herbst (Austrija) 45.34
2. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +0.54
3. Ivica Kostelić (Hrvatska) +0.78
4. Manfred Pranger (Austrija) +1.01
5. Mario Matt (Austrija) +1.41
6. Bernard Vajdić (Slovenija) 1.52
7. Julien Lizeroux (Francuska) +1.54
8. Felix Neureuther (Njemačka) +1.72
9. Manfred Moelgg (Italija) +1.77
10. Christian Deville (Italija) +1.84 ...
40. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +3.61

Trenutni kombinacijski poredak:
1. Ivica Kostelić (Hrvatska)
2. Silvan Zurbriggen (Švicarska)
3. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!