Nogomet

Novi fantomski gol

Borna Rupnik • nedjelja, 25.01.2009.
Novi fantomski gol
Foto: Sandro Donda

Thomas Helmer i njegov nepostojeći pogodak za Bayern protiv Nürnberga s početka devedesetih godina prošlog stoljeća konkurenciju je nedavno dobio u Engleskoj, a tradicija se nastavila i na drugom kontinentu, točnije u Brazilu...

Susret Boaviste i Botafoga u prvenstvu Rio de Janeira trajao je desetak minuta dulje od predviđenog vremena. Naime, nogometaši Boaviste toliko su vremena potrošili protestirajući radi pogotka kojeg - nisu primili.

Napadač Botafoga, Alessandro, u jednom je trenutku glavom pucao prema suparničkim vratima, a lopta je odsjela u mreži. Međutim, televizijska snimka zorno pokazuje kako je kroz mrežu prošla s vanjske strane.

Glavni sudac nije se dao smesti, te je nakon par minuta potvrdio svoju odluku i pokazao na centar. No, protesti nisu prestajali, te su se glavni i pomoćni sudac upustili u dodatne konzultacije, ali promjene odluke nije bilo.

Tek kada su igrači Boaviste odbili nastaviti susret, sudac se predomislio i dodijelio loptu njihovom vrataru, ali je trener Botafoga, Ney Franco, kasnije spomenuo da su suci svoju odluku poništili na temelju video zapisa, što prema pravilima nije dopušteno.

"Sucima je prišla osoba iz kabina s televizorima", izjavio je Franco. Njegova je momčad naposljetku ipak slavila, a pobjednički je pogodak za konačnih 2:1 postigao Maicousel u sudačkoj nadoknadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!