Tenis

Murray još uvijek nedovoljno dobar

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.01.2009.
Murray još uvijek nedovoljno dobar
Foto: EPA

Posljednji četvrtfinalisti Australian Opena dolaze iz mečeva igranih u ponedjeljak. Rafael Nadal održao je još jednu tenisku lekciju, ovaj put primio ju je Fernando Gonzalez, dok je u četvrtfinalu i Gilles Simon. Fernando Verdasco potvrdio je veliku formu svladavši i favoriziranog Andyja Murraya...

Prvi su na teren izašli Francuzi. Gilles Simon kao favorit dočekao je Gaela Monfilsa, upisao je pobjedu i prolaz u četvrtfinale, ali ne na način koji je želio. Monfils mu je kod zaostatka 2:1 u setovima predao meč zbog ozljede desne ruke.

Prvi set donio je neizvjesnu borbu do same završnice u kojoj Simon radi break kod 5:4 i uzima prvi set. U drugom setu potpuna dominacija Monfilsa. Vrlo brzo odlazi do 4:0 i uzima set bez ikakvih problema da bi to isto ponovio Simon u trećem setu i na isti način došao do pobjede. Međutim, Monfils je taj set izgubio glatko ne zbog neke posebne igre Simona, već zbog ozljede.

Vezane vijesti

Prvi nositelj Rafael Nadal i dalje izgleda nedodirljivo. U četvrtom kolu imao je naizgled nešto teži posao protiv Fernanda Gonzaleza, ali u trenucima kada je bilo gusto, Nadal je igrao nevjerojatno i Gonzalezova frustracija se samo nakupljala. Kao i dva prethodna kola, Nadal je bio miran i kvalitetan, a protivnici vrlo nervozni i nemoćni.

Sva tri seta riješena su pomalo rutinski. U prvom setu Nadal je stigao do ranog breaka, Gonzalez je vratio izgubljeni servis, ali nakratko i do kraja seta više nedoumica nije bilo. U drugom setu sve je išlo u jednom smjeru - Nadalovom, a u trećem setu Gonzalez je imao najveću priliku. Imao je brzi break, no nije ga uspio sačuvati, čak štoviše, izgubio je narednih pet gemova i oprostio se s turnirom.

U određenim trenucima meča Gonzalezov forhend je bio na očekivano visokoj razini, ali Nadalovi udarci bili su milimetarski precizni i snažni, često su tražili protivnikov bekhend i Čileancu nije bilo pomoći. Malo manje nervoze, malo bolja igra bekhendom i Gonzalez bi imao šanse protiv nekog iz Top 5. Sumnjamo da i protiv ovakvog Nadala.

Andy Murray stigao je u Melbourne s velikim očekivanjima. Imao je samo jedan cilj, a to je bio osvajanje Australian Opena. Međutim, još jednom je podbacio na Grand Slam turniru, ako se poraz od Verdasca koji je u životnoj formi može nazvati podbačajem.

Bio je to prilično čudan meč. Prva tri seta protekla su u "spavanju" svakog od tenisača po jedan set. Murray je dobio prvi i treći set sa svega tri izgubljena gema ukupno dok je drugi uzeo Verdasco sa 6:1.

U četvrtom setu Verdasco je igrao sjajno i napravio break koji mu je bio dovoljan za poravnanje na 2-2 da bi u petom Murray počeo posve padati što je Verdasco iskoristio kod 3:3, uzeo mu servis i iskoristivši treću meč loptu kod 5:4 prošao je u četvrtfinale.

U posljednjem meču dana Jo-Wilfried Tsonga nadigrao je jamesa Blakea u tri seta. U trećem setu Blake je imao 5:2 i servirao je za set, ali se Tsonga vratio i slavio u 13. igri.

Tenisači, četvrto kolo:
Gilles Simon (Francuska, 6) - Gael Monfils (Francuska, 12) 6:4, 2:6, 6:1, predaja Monfils, Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Fernando Gonzalez (Čile, 13) 6:3, 6:2, 6:4, Fernando Verdasco (Španjolska, 14) - Andy Murray (Velika Britanija, 4) 2:6, 6:1, 1:6, 6:3, 6:4, Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 5) - James Blake (SAD, 9) 6:4, 6:4, 7:6(3).

Parovi, treće kolo:
Kubot/Marach (Poljska/Austrija) - Ball/Guccione (Australija/Australija) 6:2, 6:4, Bolelli/Seppi (Italija/Italija) - Coelho/Sirianni (Australija/Australija) 3:6, 6:1, 6:4, Bhupathi/Knowles (Indija/Bahami, 3) - Lapentti/Robredo (Ekvador/Španjolska) 6:3, 6:4.

Juniori, prvo kolo:
Mark Verryth (Australija) - Marin Draganja (Hrvatska, 3) 7:6(3), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!