Zimski sportovi

Senzacije u Cortini

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 26.01.2009.
Senzacije u Cortini
Foto: Davor Sajko

Sjajnom, preciznom i agresivnom superveleslalomskom vožnjom na Olimpia delle Tofani, Šveđanka je Jessica Lindell-Vikarby upisala prvu pobjedu u Svjetskome kupu. Zahvaljujući lošim nastupima najboljih superveleslalomašica, prva postolja u karijeri ubilježila su i druga i treća, Anna Fenninger i Andrea Dettling, baš kao što je i najbolji rezultat karijere na četvrtom mjestu pripao Moniki Dumermuth...

Kakva je to utrka danas bila u Cortini d'Ampezzo. Trojka na pobjedničkom postolju - Jessica Lindell-Vikarby, Anna Fenninger i Andrea Dettling, ubilježila je najbolje rezultate karijere; isto je na četvrtom mjestu napravila i Monika Dumermuth, dok su treći najbolji superveleslalomski rezultat ostvarile i Nadia Fanchini i Lara Gut na petom i šestom mjestu.

U istu skupinu svakako pripada i Švicarka Nadia Kamer, koja je sa startnim brojem 25 došla do izvanrednog 6. mjesta, i naravno, uvjerljivo najboljeg rezultata karijere. 22-godišnja se Švicarka za dobar startni broj izborila na FIS utrkama, gdje konstantno upisuje rezultate vrijedne spomena: pobjede u Caspoggiu i Davosu, drugo i četvrto mjesto u Davosu, četvrto u Pili...

Razočaravajuće su nastupe ponovno danas prezentirale dvije visokoplasirane skijašice u ukupnom poretku - Anja Paerson i Marija Riesch. Šveđanka se na prvom prolazu, čak, jedina uspjela približiti Lindell-Vikarby, upisavši prednost od 34 stotinke sekunde, no istom nakon prolaznog vremena i ostala na unutarnjoj skiji, 'probila' crvena vrata i završila u zaštitnoj ogradi. Na istome je mjestu nedugo potom odustala i Marija Riesch, a nešto kasnije i Emily Brydon.

Takvim je razvojem događaja prednost u ukupnom poretku Svjetskoga kupa dodatno povećala Amerikanka Lindsey Vonn, koja je danas upisala 80. rezultat u Top 10 (8. mjesto), te se s nova 32 boda popela na 914 bodova, 104 više od Marije Riesch, te 139 od Anje Paerson i Kathrin Zettel na trećem mjestu.

Cortina d'Ampezzo, superveleslalom:
1. Jessica Lindell-Vikarby (Švedska) 1:25.13
2. Anna Fenninger (Austrija) +0.81
3. Andrea Dettling (Švicarska) +0.87
4. Monika Dumermuth (Švicarska) +0.92
5. Nadia Fanchini (Italija) +0.94
6. Nadia Kamer (Švicarska) +0.95
6. Lara Gut (Švicarska) +0.95
8. Lindsey Vonn (SAD) +0.99
9. Andrea Fischbacher (Austrija) +1.05
10. Fraenzi Aufdenblatten (Švicarska) +1.08

Ukupan poredak Svjetskoga kupa:
1. Lindsey Vonn (SAD) 914
2. Maria Riesch (Njemačka) 810
3. Anja Paerson (Švedska) 775
4. Kathrin Zettel (Austrija) 775
5. Tanja Poutiainen (Finska) 684
6. Tina Maze (Slovenija) 413
7. Elisabeth Goergl (Austrija) 413
8. Šarka Zahrobska (Češka) 409
9. Nicole Hosp (Austrija) 404
10. Lara Gut (Švicarska) 399

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!