Tenis

"Neću napisati knjigu"

Borna Rupnik • utorak, 27.01.2009.
"Neću napisati knjigu"
Foto: EPA

Andy Roddick plasirao se u polufinale prvog ovosezonskog Grand Slam turnira, a na putu mu je stajao Novak Đoković. Roddickova taktika nije bila pretjerano složena - izmoriti trećeg nositelja što je više moguće...

Četvrtfinalna pobjeda u tri i pol seta nad Novakom Đokovićem vrijedan je trijumf u početnom dijelu sezone. Stoga Andy Roddick nije skrivao zadovoljstvo ostvarenim učinkom, bez obzira što meč nije bio priveden kraju.

"Ne znam jesam li bio bolje pripremljen za susret", započeo je objašnjavati Roddick. "Dobro sam se osjećao i vrućina me nije posebno smetala. Da budem iskren, očekivao sam da će biti i gore. Ali najvažnije je da sam prošao", nastavlja, i dodaje: "Bio sam prilično zadovoljan sa svojom igrom".

Prvi je set nagovijestio puno dulju i mukotrpniju borbu: "Da, tada sam mu prekratko vraćao servise, a on je igrao jako dobro. Kasnije sam to popravio i zadržao visoku razinu svoje igre". Pritom je istaknuo da je dovoljno brzo reagirao na lopte da može preuzeti inicijativu unutar poena: "Kada mi krene, dobivam na pokretljivosti, a to je također zgodna stvar".

Dobru tjelesnu spremu najvećim dijelom duguje svom treneru, Larryju Stefankiju: "On je naglasak stavljao na fizičku pripremu, praktički me nagovorio na to. Mislim da imamo slične svjetonazore što se razina energije tiče. Ne volimo sjediti i dosađivati se. Izvrsno surađujemo, no to ne znači da ću uskoro napisati knjigu u prehrani. Nisam baš dobar pisac".

Što se Đokovićeve predaje tiče, bio je prilično suzdržan: "Nisam uočio da se muči sve dok nije pozvao pomoć. Bio sam usredotočen na svoju igru. Nisam ranije ustajao s klupe da ga provociram, samo se ne volim dugo odmarati. Sve što je Novak danas činio bilo je u skladu s pravilima, a to što ja imam svoje mišljenje o nekim pravilima je potpuno druga priča. Valjda samo nije bio njegov dan".

U polufinalu ga čeka Roger Federer, a zanimljivost je da Roddick se u poluzavršnicu plasira svake neparne godine: "To je velika slučajnost, ali budem li ikada igrao loto, stavit ću neparne brojeve. Dvoboj s Federerom bit će iznimno težak, on je nevjerojatno samopouzdan. Nema smisla puno pričati prije meča, on je jedan od najboljih tenisača svih vremena".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!