Zimski sportovi

Kostelić ispred Grangea i Raicha

Petar Plevnik • utorak, 27.01.2009.
Kostelić ispred Grangea i Raicha
Foto: Kristijan Komarica

Nakon prve vožnje noćnog slaloma u Schladmingu u vodstvu je Austrijanac Reinfried Herbst, koji zahvaljujući sjajnoj vožnji ima više od pola sekunde prednosti u odnosu na svog sunarodnjaka Manfreda Prangera. Nešto više od sekundu zaostatka za Herbstom na vrlo dobrom petom mjestu ima Ivica Kostelić, a ono što je još važnije je da su iza Ivice njegovi glavni konkurenti, Jean-Baptiste Grange i Benjamin Raich...

Nevjerojatnih 55 000 gledatelja i pravi snježni ugođaj dočekao je najbolje svjetske slalomaše na prvoj utrci noćnog slaloma u Schladmingu. Nakon prve vožnje domaćini imaju razloga za zadovoljstvo budući da su među četiri prvoplasirana čak tri Austrijanca, od čega dvojica na prva dva mjesta.

Prvu vožnju uvjerljivo najbolje odradio je Rainfried Herbst, koji je ponajviše zahvaljujući fantastično odrađenom donjem dijelu staze stigao do 58 stotinki prednosti u odnosu na svog sunarodnjaka Manfreda Prangera.

Unutar sekunde zaostatka još su samo trećeplasirani Talijan Manfred Moelgg te još jedan Austrijanac, prošlogodišnji pobjednik Mario Matt na četvrtom mjestu.

Prvi sa zaostatkom iznad sekunde na petom mjestu naš je Ivica Kostelić. Na oko je to bila još jedna profesorka, tehnički sjajno dotjerana vožnja, no bilo je evidentno kako Ivica ne riskira, što se u konačnici odrazilo na vremenu.

Ono što je dobra vijest za Ivicu je da su njegova dva glavna konkurenta u borbi za Veliki kristalni globus, Jean-Baptiste Grange i Benjamin Raich, iza njega. Grange je na sedmom mjestu s deset stotinki zaostatka za Kostelićom, dok jedanaestoplasirani Raich ima više od pola sekunde zaostatka za Kostelićem.

Najveću senzaciju prve vožnje napravio Naoki Yuasa. Japanac je sa startnim brojem 42 stigao do devetog mjesta. Sličan pothvat, plasman u drugu vožnju, koja je na rasporedu u 20:45, sa startnim brojem 71 nije uspio ostvariti Natko Zrnčić-Dim, koji je izletio sa staze.

Schladming, noćni slalom, prva vožnja:
1. Reinfried Herbst (Austrija) 47.73
2. Manfred Pranger (Austrija) +0.58
3. Manfred Moelgg (Italija) +0.84
4. Mario Matt (Austrija) +0.86
5. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.10
6. Silvan Zurbriggen (Švicarska) +1.16
7. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.20
8. Johan Brolenius (Švedska) +1.38
9. Naoki Yuasa (Japan) +1.41
10. Giulinao Razzoli (Italija) +1.53
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!