Rukomet

Duvnjak: "Idemo po finale"

Zoran Zdelar • utorak, 27.01.2009.
Duvnjak: "Idemo po finale"
Foto: Kristijan Komarica

Domagoj Duvnjak je najavio da će skupa sa suigračima u dvoboju s Poljacima loviti mjesto u finalu...

Hrvatski rukometaši nezaustavljivi su i dalje, slavili su i danas protiv snažnih Francuza kad im pobjeda ni nije bila potrebna. Lino Červar je zbog toga očekivano najavio određene rotacije u momčadi, ali Domagoj Duvnjak odbija sve komentare da su neki igrači nastupili slabijim tempom. "Dogovor je bio da naša reprezentacija odigra svoj maksimum. Dali smo 120 posto svojih mogućnosti, igrači su ostavili srce na terenu i zasluženo smo pobijedili", rekao je Duvnjak za RTL.

Polufinale je bilo osigurano i prije ove pobjede i svi već vide Hrvatsku u finalu, a nakon toga i slavlje s osvojenim zlatom... "Mislim da se najprije moramo dobro odmoriti, jer igrači su jako umorni. Ivano i Pero su se danas odmorili. Nadam se da ćemo biti spremni, analizirat ćemo protivnika i dobro se pripremiti kako bi izborili finale."

Jesu li Francuzi dali svoj maksimum u utakmici u kojoj su doživjeli svoj prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj? "Oni su igrali možda malo manje od 100 posto i sigurno je da će biti pravi u polufinalu."

Goran Šprem spada među one koji su protiv Francuza proveli najviše vremena. Na parketu je danas bio gotovo 57 minuta i pritom je iz tri udarca pobjedi doprinio s dva gola. Kako će se Hrvatska pripremiti za Poljsku? "Najprije ćemo se odmoriti i onda dobro analizirati igru Poljaka. Dobro ih poznajemo, igrali smo s njima na pripremama za nastup na Olimpijskim igrama i moramo paziti na njihove šutove izvana."

Slijede nam dva dana pauze, a Hrvati su zbog tog odmora iznimno sretni. Šprem se nada da će nastupiti i u polufinalu. "Naravno da se nadam nastupu u polufinalu, ali neće biti nekakvog velikog razočaranja ako ne nastupim. Uspjeh reprezentacije je na prvom mjestu, a osobni interesi postrani. Nije ovo klub da se borimo za svoje mjesto", zaključio je Šprem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!