Zimski sportovi

Ivica bez spusta, Natko solidan

Petar Plevnik • četvrtak, 29.01.2009.
Ivica bez spusta, Natko solidan
Foto: EPA

Prvi trening za subotnju utrku spusta u Garmisch Partenkirchenu pripao je Švicarcu Didieru Cucheu. Solidan nastup imao je jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim...

Nakon spektakularnog noćnog slaloma u Schladmingu, najbolji svjetski skijaši i skijašice ovog su vikenda u njemačkom Garmisch Partenkirchenu. Na posljednjem natjecanju uoči Svjetskog prvenstva u Val'd Isereu, skijaši će u subotu voziti spust, dok je nedjelja rezervirana za slalom.

Ivica Kostelić danas nije nastupio na treningu i sukladno najavama propustit će subotnji spust kako bi se što bolje odmorio i pripremio za nedjeljni slalom.

Vezane vijesti

Inače, najbrže vrijeme današnjeg spusta ostvario je iskusni Švicarac Didier Cuche, iza kojeg se iznenađujuće smjestio Francuz Emmanuel-Pierre Dalcin, a vrijedi izdvojiti i dobar nastup i četvrto mjesto Kostelićevog konkurenta u borbi za Veliki kristalni globus Aksela Lunda Svindala.

Sasvim solidan dojam ostavio je danas 34. mjestim Natko Zrnčić-Dim. S brojem 46 Natko je u cilj ušao s nešto više od tri sekunde zaostatka za Cucheom i u subotu se s pravom može nadati plasmanu među 30 najboljih i pokojem novom bodu.

Garmisch Partenkirchen, spust, prvi trening:
1. Didier Cuche (ŠVI) 1:45.25
2. Emmanuel-Pierre Dalcin (FRA) +0.11
3. Georg Streitberger (AUT) +0.17
4. Aksel Lund Svindal (NOR) +0.33
5. Klaus Kroell (AUT) +0.38
5. Michael Walchhhofer (AUT) +0.40
7. Robbie Dixon (KAN) +0.55
8. Hermann Maier (AUT) +0.65
9. Christof Innerhofer (ITA) +1.20
10. Marco Buechel (LIH) +1.23
...
34. Natko-Zrnčić Dim (HRV) +3.06

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!