Rukomet

"Ostavit ćemo srce na parketu"

Tomislav Pacak • subota, 31.01.2009.
"Ostavit ćemo srce na parketu"
Foto: Kristijan Komarica

Idemo po zlato! Najbolji pivot i najbolje desno krilo SP-a najavili su veliki okršaj s Francuskom, a zajednički nazivnik je bio - učinit ćemo sve da se okitimo zlatnom medaljom...

Svježi su još dojmovi pobjede nad Poljskom, tvrdi Igor Vori: "Još sam uvijek pod dojmom jučerašnje utakmice. Još jedno finale, mislim da nakon ovih devet fenomenalnih utakmica moramo imati snage i znanja da se okrunimo tim zlatom pred našim navijačima. Znate i sami koliko smo imali muke i problema, ne samo prije ovog turnira nego i prije. Sretan sam što smo odigrali turnir bez većih povreda, što znači da smo super spremni i da smo taktički odigrali fenomenalno. Dijeli nas još jedna utakmica sa starim znancima do te željene medalje, a to je zlato."

Utakmica u skupini nije previše otkrila: "Ono što smo igrali u grupi, to vjerojatno nije bilo njihovo pravo lice. No, to nas je napunilo samopouzdanjem. Sigurno je da imaju kvalitetu i da su ovog trenutka vjerojatno najbolja selekcija na svijetu. Oni su lagani favoriti jer su olimpijski pobjednici, ali mi igramo kod kuće - igrat ćemo kako mi želimo, a ne kako oni kažu."

Vezane vijesti

Ni Vori ni Čupić ne razmišljaju o potencijalnim individualnim nagradama: "Mislim da u ovom trenutku ni Ivan ni ja ne razmišljamo o tome. Pitanje nije na mjestu, briga me za to, došli smo po zlato, a time se stvarno ne opterećujemo."

Ima li on osobno lijek za Didiera Dinarta: "Francuska igra bazira se na obrani. Naše utakmice su uvijek završavale malim rezultatom. Bez obzira igrao ili ne igrao Dinart, oni su jaki. Ne spremam se nešto posebno za Dinarta. Moramo razmišljati samo o našoj igri, našoj obrani, to je put prema uspjehu."

Ivan Čupić je s 12 pogodaka torpedirao Poljake: "Ne bih se previše htio osvrtati na utakmicu protiv Poljske, samo želim reći da smo zasluženo pobijedili i da je obrana naše zaštitno lice. Danas je dan odmora, malo ćemo gledat video i odraditi taktički trening. Sutra idemo po zlato, zdravi smo i spremni. Bila bi šteta da sada ostanemo kratki pred našim navijačima."

Hoće li u finalu ponovno na 12 ili će zabiti još više, pitao je u šali jedan novinar: "Ne znam, vidjet ćemo. Samo da bude zlato, bit ću sasvim zadovoljan i bez jednog gola."

Ni Čupić ne izvlači previše zaključaka iz prvog dvoboja: " U prvoj utakmici su i naš i njihov trener odmarali neke igrače. Sutra je finale, poseban dan, jedan praznik za sve nas, nije važno tko igra - moramo ostaviti srce na parketu i nadam se da ćemo uspjeti."

U dobroj atmosferi protekla je presica hrvatske reprezentacija, ne osjeća se poseban pritisak ili nervoza zbog sutrašnje utakmice koja će svim igračima biti - kruna karijere. Neka im je sa srećom...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!