Rukomet

Kako su igrali: Navikli smo na bolje

Antonija Pavlić • nedjelja, 01.02.2009.
Kako su igrali: Navikli smo na bolje
Foto: Davor Sajko

San o svjetskom zlatu u domovini Kauboji ipak nisu dosanjali. U infarktnoj su finalnoj utakmici Francuzi u ključnim trenucima uistinu odigrali sjajnu obranu i zasluženo na kraju slavili veliku pobjedu. Hrvatski su rukometaši učinili sve što su mogli, borili se kao lavovi i ostavili srce na parketu, a potaknuti diskutabilnim odlukama sudaca ponekad reagirali i (pre)burno. Donosimo vam kompletan pojedinačni učinak aktera današnjeg susreta...

Mirko Alilović: Bio je na razini, obranio nekoliko ključnih lopti, no bio nemoćan u obranama sedmeraca Michaela Guigoua koji ga je savladao čak pet puta. Dojma smo da više zaista nije mogao, na čelu je s obranom odigrao dobro, spašavao čak i u posljednjih 10-ak minuta kada se napad dosta mučio...

Venio Losert: Nije puno branio, jednom spriječio pogodak. Nije mu danas išlo u sedmercima, Guigou ga je svladao dva puta.


Ivan Čupić: Najbolji hrvatski strijelac na turniru i danas je bio iznimno raspoložen. Zabio je prvi pogodak u trećoj minuti i podignuo Arenu na noge, pokazao iznimnu hladnokrvnost u izvođenju sedmeraca, kada je izluđivao oba francuska golmana gađavši - i pogađavši - četiri puta u isti dio mreže. Pored četiri sedmerca jednom zabio i s krila i jednom s vanjske pozicije te tako potpuno opravdao IHF-ovo uvrštavanje u najbolju sedmorku prvenstva.

Zlatko Horvat: U ključnim trenucima igrao na poziciji Petra Metličića budući da je kapetan već u početnim minutama zaradio dva isključenja. Nije pokazao gotovo ništa, nije imao ni prilike. Premalo igrao za neku ozbiljniju ocjenu, Lino Červar mu je priliku dao na potpuno netipičnom mjestu i to u trenucima kada se lomila utakmica.

Goran Šprem: Počeo briljantno, zabio dva pogotka na asistencije Valčića na samom početku, nakon čega je uslijedila crna serija od četiri promašaja u izglednim situacijama. Pokušaovao je, nije išlo. Dobro pokrivao u obrani, Lucas Abalo je pokraj njega zabio, za njegove pojmove, veoma slaba dva pogotka.


Jakov Gojun: Odigrao odličnu obranu, znao zalutati i nasjesti na varke lukavog Narcissea, no generalan dojam za jednog debitanta; ne samo u finalu jednog ovakvog događaja već i u hrvatskome dresu, je odličan.

Marko Kopljar: Pogledati pod Jakov Gojun.

Blaženko Lacković: Izabran je u najbolju momčad prvenstva, iako je to malo tko očekivao. Pogađao je danas Lac u ključnim trenucima i pokušavao dignuti hrvatsku igru, no nerijetko se znao i 'zaletjeti' i ne kapitalizirati prednost. Pretrpio puno batina od poglavito Karabatića; nije se mogao na pravi način nositi s grubom francuskom obranom.

Petar Metličić: Kapetan je već u 21. minuti, ne možemo se ovdje svladati od subjektivnosti, pomalo nepravedno zaradio drugo isključenje te je u nastavku bio itekako suzdržan. Napadu pridonio s jednim pogotkom, jednostavno nije bio onaj pravi.

Tonči Valčić: Nismo ga previše vidjeli, na početku susreta dva puta fantastično asistirao za Šprema, no kasnije nestao s terena, iako je napravio veoma dobre stvari u obrani.


Ivano Balić: Naš je rukometni majstor postigao danas samo jedan pogodak, što je ipak premalo za igrača takvog kalibra u jednom ovakvom finalu jednog Svjetskoga prvenstva. Trebali smo ga, nije bio pravi. Borio se, izgarao na terenu, primio batina i batina, no najviše ćemo ga ipak pamtiti po sukobu s Karabatićem nakon neugodnog udarca u vrat u 45. minuti.

Domagoj Duvnjak: I nakon ove utakmice ostao najveće hrvatsko otkriće prvenstva, pokazao da će igrati važnu ulogu u reprezentaciji no i da je i još "zelen". Nije ga išlo u prvom poluvremenu, u drugom je pustio kočnicu i zabio dva pogotka no nije prikazao igru na kakvu nas je navikao. Nije bio pravi Balić, nije ni Duvnjak, a bez raspoloženih razigravača se ne može dobiti niti jedna utakmica.

Denis Špoljarić: Ministar je veoma uspješno dirigirao obranom, danas našom najjačom karikom. Zaradio jedno isključenje, no generalno odigrao solidno i zaslužio prolaznu ocjenu.


Igor Vori: O MPV-u prvenstva bi se danas moglo napisati puno toga. Borio se kao lav, nije mu bilo lako s Dinartom, pretrpio puno udaraca, isprovocirao malo isključenja. Često bio marginaliziran i podcjenjivan od strane danske sudačke dvojke, što mu je na kraju utakmice uslijed pokušaja gađanja suca loptom, priskrbilo crveni karton. Postigao dva pogotka...


Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!