Zimski sportovi

Natko vozi sve, Ivici upitan spust

Antonija Pavlić • utorak, 03.02.2009.
Natko vozi sve, Ivici upitan spust
Foto: Dejan Popek

Direktor hrvatske alpske skijaške reprezentacije, Vedran Pavlek, odredio je jučer plan nastupa skijaša i skijašica na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu. Ivica Kostelić, koji je zbog ukliještenog živca u leđima pretrpio velike bolove na prošlom slalomskom ispitu u Garmisch-Partenkirchenu, tako bi trebao propustiti subotnji spust, dok bi odluku o nastupanju u superveleslalomu trebao donijeti nakon današnjeg treninga...

40. Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju tradicionalno će danas superveleslalomskom utrkom otvoriti skijašice. Kockastih obilježja na stazi 'Rhone-Alpes' nažalost, u prve dvije 'brze' discipline neće biti, budući da nakon odlaska Janice Kostelić Hrvatska još nema skijašicu podobnu za vrh u toj kategoriji.

Sve četiri naše predstavnice: Ana Jelušić, Nika Fleiss, Sofija Novoselić i Matea Ferk, tako bi trebale nastupiti u veleslalomu i slalomu, s time da se Ani ostavlja mogućnost naknadnog propuštanja veleslaloma, ukoliko mladoj Riječanki ponovno zaredaju problemi s astmom.

U muškoj je reprezentaciji situacija ipak nešto složenija. Čak šest naših reprezentativaca spuštat će se stazama u Val d'Isereu, od kojih samo jedan u svim utrkama - Natko Zrnčić-Dim. Nastupi u spustu, superveleslalomu, superkombinaciji i slalomu su mu zagarantirani, no za start će u veleslalomu, baš kao i Šamšal i Široki, te Marinelli u slalomu, morati 'pohađati' kvalifikacije.

Ivica Kostelić bi, kako sada stvari stoje, trebao nastupiti u svim disciplinama osim u spustu, iako bi, ukoliko se zbog lošeg vremena otkaže pokoji trening, startati mogao i tada, te tu utrku iskoristiti kao 'trening-utakmicu'.

"Stanje je bolje nego u nedjelju na utrci slaloma u Garmischu. Putovanje mi nije naškodilo jer se radi samo o upali mišića.", rekao je Ivica Novom listu. "Prvu vožnju sam teško mogao izdržati, bilo je strašno bolno. No, imao sam malo sreće i ušao u drugi lauf, a pod injekcijom je to sve bolje funkcioniralo." Žal za propuštenom novom 'berbom' bodova ipak ostaje: "Svaki bod je važan, bitka će se voditi do posljednje utrke i tih sedam osvojenih bodova puno znače. Žao mi je naravno, što se to s leđima nije moglo dogoditi dva dana prije, tada bi sve moglo biti sanirano." Svjetsko prvenstvo? "Staze mi odgovaraju, nadam se da će sve biti u redu"...

Natko Zrnčić-Dim je upravo u Val d'Isereu ostvario prvo postolje i prvi trenutak karijere za pamćenje. Kada bi se barem na istome mjestu ponovio: "U kombinaciji imam priliku za dobar rezultat, staza je odlična, strma i odgovara mi. Jednom sam ovdje bio dobar, zašto ne opet?"

Plan nastupa:
Natko Zrnčić-Dim: superveleslalom, spust, veleslalom, superkombinacija, slalom
Ivica Kostelić: superveleslalom, -, veleslalom, superkombinacija, slalom
Tin Široki: superveleslalom, spust, -, veleslalom, superkombinacija, -
Ivan Ratkić: superveleslalom, -, -, superkombinacija, -
Dalibor Šamšal: -, -, veleslalom, -, slalom
Danko Marinelli: -, -, -, -, slalom

Ana Jelušić: -, -, veleslalom, -, slalom
Nika Fleiss: -, -, veleslalom, -, slalom
Sofija Novoselić: -, -, veleslalom, -, slalom
Matea Ferk: -, -, veleslalom, -, slalom

Program natjecanja u Val d'Isereu:
Utorak, 3. veljače 2009.
Super G (skijašice) - 13:00 h
Srijeda, 4. veljače 2009.
Super G (skijaši) - 11:00 h
Petak, 6. veljače 2009.
Superkombinacija (skijašice) - 11:00 i 14:00 h
Subota, 7. veljače 2009.
Spust (skijaši) - 11:00 h
Nedjelja, 8. veljače 2009.
Spust (skijašice) - 13:00 h
Ponedjeljak, 9. veljače 2009.
Superkombinacija (skijaši) - 10:00 i 14:00 h
Srijeda, 11. veljače 2009.
Nations Team Event - 11:00 h
Četvrtak, 12. veljače 2009.
Veleslalom (skijašice) - 10:00 i 13:30 h
Kvalifikacijski veleslalom (skijaši) - 10:00 i 13:00 h
Petak, 13. veljače 2009.
Veleslalom (skijaši) - 10:00 i 13:30 h
Subota, 14. veljače 2009.
Slalom (skijašice) - 10:00 i 13:30 h
Kvalifikacijski slalom (skijaši) - 10:00 i 13:00 h
Nedjelja, 15. veljače 2009.
Slalom (skijaši) - 10:00 i 13:30 h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!