Tenis

Hrvatska s domaćinom

Vedran Babić • utorak, 03.02.2009.
Hrvatska s domaćinom
Foto: Kristijan Komarica

Danas su izvučene skupine turnira euroafričke zone Grupe 1 Fed Cupa u Tallinnu. Hrvatska reprezentacija svrstana je u jedinu skupinu koja broji tri nacije, a prolaz dalje naše tenisačice tražit će protiv domaćina Estonije i Bugarske...

Raspored odigravanja skupina bit će poznat kasnije tijekom dana, a izbornik naše reprezentacije Goran Prpić je optimist. "Tu smo da zadržimo sadašnji status i mislim da je realno da to i napravimo, premda je ovdje u Tallinnu nekoliko vrlo jakih reprezentacija."

Hrvatske boje u estonskoj prijestolnici branit će Jelena Kostanić - Tošić (101.), Sanda Mamić (198.), Petra Martić (207.) i Ana Vrljić (218.), a dojma smo kako će se iz ove skupine borba za jedno polufinalno mjesto odvijati upravo između naše i domaće reprezentacije. Naime, Estoniju predvodi 24. tenisačica svijeta i lanjska četvrtfinalistica Roland Garrosa, Kaia Kanepi. Njene suigračice su Maret Ani (109.) i Margit Ruutel (180.).

Bugarsku će pak predstavljati 46. na svijetu, Cvetana Pironkova, te trolist nama potpunih nepoznanica, Elica Kostova (404.), Dalia Zafirova (641.) i Martina Gledačeva (957.).

U svakoj od tri preostale skupine nalaze se po četiri reprezentacije, a kao što smo već spomenuli, pobjednici svih četiriju skupina prolaze dalje u polufinale, dok će posljednjeplasirane reprezentacije ići u razigravanje, a poraženi ih tih dvoboja ispast će u Grupu II za iduću godinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!