Nogomet

Drpić oduševio čelnike Karlsruhea

Petar Plevnik • srijeda, 04.02.2009.
Drpić oduševio čelnike Karlsruhea
Foto: Davor Sajko

Iako je u Karlsruhe stigao s reputacijom "zločestog dečka", nakon tek nešto više od tjedan dana provedenih u Njemačkoj Dino Drpić zadovoljio je ukuse čelnika svog novog kluba...

Podsjetimo, nakon što su zbog ozljede na duže vrijeme ostali bez svog kapetana Maika Franza, čelnici Karlsruhea bacili su se u potragu za braničem koji bi im pomogao u borbi za ostanak u Bundesligi. Izbor je pao na braniča Dinama Dinu Drpića, kojeg je uprava maksimirskog kluba zbog učestalog kršenja discipline stavila na transfer listu.

Kako poslovično oprezni Nijemci nisu željeli izdvojiti milijun eura za Drpića, koliko je glasila odšteta koju su u Maksimiru tražili za svog igrača, dogovoreno je da 27-godišnji stoper do kraja sezone bude posuđen Karlsruheu s mogućnosču otkupa ugovora.

Drpić je službeni debi u novom dresu imao u nedjeljnom porazu u Bochumu (0:2), no usprkos tome što nije imao previše vremena pokazati što zna, očito je kako su čelnici nekadašnjeg kluba Slavena Bilića već sada zadovoljni viđenim te da namjeravaju na duže vrijeme vezati Drpića za Karlsruhe.

Da je takva mogućnost vrlo izgledna na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio je i manager KSC- Rolf Dohmen: "Već sada je jasno da želimo zadržati Dinu. Ponudit ćemo mu ugovor do 2011. godine, koji bi vrijedio i u slučaju ispadanja iz lige."

Tako bi nakon Marija Cvitanovića, koji je nakon što je prije dvije godine proglašen "viškom" u Dinamu, nedugo potom zadovoljio čelnike Energie Cottbusa, Dino Drpić mogao postati još jedan branič Dinama koji je svoju sreću našao u Bundesligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!