Rukomet

"Motiva ne nedostaje"

Ivan Ambroš • srijeda, 04.02.2009.
"Motiva ne nedostaje"
Foto: Kristijan Komarica

U sjeni Svjetskog prvenstva za rukometaše, Podravka Vegeta doživljava jednu od najboljih sezona u svojoj bogatoj povijesti. Trener koprivničke ekipe govori o velikom uspjehu svog kluba, planovima za budućnost i sljedećem protivniku u Ligi prvakinja.

Zdravko Zovko je u svojoj drugoj sezoni na klupi Podravke Vegete ostvario najveći klupski uspjeh u posljednjih 10 godina. Natjecanje po grupama je završio na impresivan način – s jednom domaćom i dvije gostujuće pobjede. Unatoč već ostvarenom velikom rezultatu, koncentriran je samo na igru svoje ekipe: "Nakon Europskog prvenstva, mi smo ušli u jednu pozitivnu seriju i jako mi je žao što je ponovo došla nova stanka. Sad smo odigrali tri utakmice regionalne lige koje su nam dobro došle za pripremu i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama. Osobno bi me zadovoljio nivo igre koji smo imali u siječnju."

Iako u utakmicama Women's Regional Handball League (WRHL) prioritet nisu bile pobjede nego uigravanje ekipe, Podravka Vegeta je vrlo blizu trofeju i u tome natjecanju: "Regionalna liga zasigurno ima svoj smisao, posebno za Hypo, Krim, Budućnost i Podravku. Iako naboj nije kao u Ligi prvakinja, WRHL je važna za podizanje forme i viđenje ekipe u datom trenutnku, ponajviše za uigravanje i dosad je pokazala svoju opravdanost."

Podravka je ove sezone odigrala veliki broj prijateljskih utakmica. Uz susrete hrvatskog prvenstva, Kupa i regionalne lige, tu su još i iznimno zahtjevne utakmice Lige prvakinja. Za razliku od nekih drugih ekipa, Koprivničanke nemaju većih problema s ozljedama, što je zasigurno rezultat kvalitetnog rada stručnog stožera i dobro osmišljene sezone. O ozljedama Zovko misli da "nekad mogu biti i splet okolnosti. Nama se tako ozlijedila kapitenica Tatari, i to u jednoj prijateljskoj utakmici u Mađarskoj. Ozljede su jednostavno sastavni dio sporta, ali i najgora stvar koja se može dogoditi sportašu. Nezgodne su jer unose nemir u ekipu i zato se nadamo da nećemo imati većih problema s ozljedama u budućnosti."

Zdravko Zovko je za nešto više od godine dana doslovno preporodio Podravku Vegetu. Od ekipe kojoj su gostujuće europske utakmica bile već unaprijed izgubljeni bodovi, stvorio je respektabilan sastav koji redom skida skalpove španjolskim, ruskim i rumunjskim prvakinjama - i to na njihovom terenu. O svojoj budućnosti na klupi koprivničkog sastava, Zovko kaže: "Rano je još za izjave na tu temu. Imam ugovor do kraja ove sezone. Sigurno je da za produženje ugovora obje strane moraju pokazati interes."

U subotu u 15:15 Podravka Vegeta u prvom kolu glavne runde Lige prvakinja dočekuje osmerostruke osvajačice naslova – austrijski Hypo. Koprivničke rukometašice su ove sezone već igrale protiv Hypa u Beču i to u regionalnoj ligi. Pokazale su dobru igru, a domaće rukometašice su nakon rezultata 33:33 ipak uspjele doći do pobjede od 36:33. O austrijskim prvakinjama Zovko ima visoko mišljenje: "Hypo je uvijek Hypo. Finalist Lige prvakinja i ekipa koja je ostavila najdublji trag u europskom ženskom rukometu u zadnjih 20 godina. Imaju odličnog trenera, veliki broj iskusnih reprezentativki svojih zemalja, kvalitetne igračice na svim pozicijama, a na nekim pozicijama su i poduplani. Tu je i Prokop sa svojim utjecajem. Hypo je uz sve to još i višestruki prvak Europe, tako da je to za nas samo motiv više i poticaj više da pokažemo dobru igru i ostvarimo pozitivan rezultat u Koprivnici."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!