Tenis

"Drago mi je za Veića"

Ivor Krapac • srijeda, 04.02.2009.
"Drago mi je za Veića"
Foto: FaH

Iako se uvalio u male nevolje u drugom setu, Marin Čilić nije se pretjerano namučio s Florentom Serrom u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. Završilo je kako se i očekuje od drugog nositelja, najbolje rangiranog tenisača koji je ostao u ždrijebu...

"U prvom setu odigrao sam stvarno jako dobro, dobro sam i servirao", kazao je Čilić nakon 6:2 i 7:5 protiv Serre: "U drugom setu sam kod 3:1 propustio par šansi da ga do kraja slomim u njegovom servis-gemu, potom sam malo pao na svom servisu, dok je on manje griješio i imao više šansi... No, mislim da sam konstantno stvarao pritisak na njegovom servisu, nije imao besplatnih poena, otvorila mi se šansa kod 5:5 i iskoristio sam tu priliku."

U drugoj dionici je kod 3:1 došao do 0:30, dva poena do dvostrukog breaka, da bi ga potom malo izdao forhend: "U prvom setu sam isto potezao, kao i tada, slučajno se dogodilo da sam promašio nekoliko forhenda, malo iz opuštenosti nakon kontrole cijelog meča. Na svom servisu nisam imao problema do 3:2, možda me koštala mala preopuštenost, na to bih trebao paziti u sljedećim mečevima."

Vezane vijesti

"Igrao sam puno bolje nego prekjučer, i retern je bio bolji", nastavio je prvi hrvatski reket: "Kroz sutrašnji dan ću se još malo utrenirati i spremiti za petak."

Za dva dana u četvrtfinalu čeka Antonio Veić, poznanik iz juniorskih dana: "Drago mi je za Veića, puno je bolje za turnir da što više naših ide dalje."

Hrvatski četvrtfinalni dvoboj trebao bi dovesti do bolje popunjenosti tribina, iako Čilić time ni dosad nije razočaran: "I prošlih godina je na početku turnira bilo malo ljudi, danas nije izgledalo loše, a potkraj turnira uvijek bude i više. Nije se ni očekivalo previše, barem ja nisam očekivao u prva tri-četiri dana."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!