Tenis

Čilić zna s Francuzima

Ivor Krapac • srijeda, 04.02.2009.
Čilić zna s Francuzima
Foto: FaH

Marin Čilić svladao je i drugog francuskog suparnika na PBZ Zagreb Indoorsu. Nakon Arnauda Clementa na startu, prvi hrvatski reket je u osmini finala pokazao previše i za njegovog sunarodnjaka Florenta Serru...

Marin Čilić prvi je obavio posao među posljednjih 16 zagrebačkog dvoranskog turnira. Drugi nositelj je za prolazak u četvrtfinale proslavio 6:2 i 7:5 protiv Florenta Serre, 57. na svijetu, koji mu je pružio pravi otpor tek nakon buđenja nakon lošeg ulaska u meč.

U prvom setu Marin je projurio bez ikakvih poteškoća, s dva breaka u odlasku do 5:1 i bez suočavanja s break-loptom. Serra se na početku još tražio, pomogao je drugopostavljenom hrvatskom adutu s nekoliko promašenih forhenda i dvostrukih pogrešaka, a čim je zaigrao bolje, stvari su postale izjednačenije.

Ipak, bez obzira što se Francuz podignuo, Čilić je imao dobru šansu za još brže rješenje posla. U trećem gemu drugog seta došao je do novog breaka i s obzirom na dotadašnje čvrsto držanje servisa, ništa nije sugeriralo da se Serra može vratiti.

No, Marin je u nastavku upao u malu rupu u igri. Na nekoliko važnih poena izdao ga je forhend i Francuz se u dugom šestom gemu drugog seta dokopao svog prvog i jedinog današnjeg breaka, za poravnanje na 3:3.

Hrvatski adut je u nastavku još jedanput bio suočen s prijetnjom na servisu, držeći za 4:4 uz okrenutih 0:30, da bi u završnici stigao do breaka odluke, za vodstvo od 6:5. Na servisu za meč nije zadrhtao.

U petak u četvrtfinalu Marinu slijedi bolji iz hrvatsko-ruskog dvoboja Antonija Veića i Jevgenija Koroleva.

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2009., osmina finala: Čilić (Hrvatska, 2) - Serra (Francuska) 6:2, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!