Tenis

Hrvatsko četvrtfinale

Luka Margan • srijeda, 04.02.2009.
Hrvatsko četvrtfinale
Foto: Branko Barić

Hrvatski tenis imat će najmanje jednog polufinalista na četvrtom izdanju PBZ Zagreb Indoorsa. Antonio Veić, čija je startna pobjeda nad Guillermom Canasom podignula veliku prašinu, napravio je drugi korak u tri seta osmine finala protiv Rusa Jevgenija Koroleva, a u petak u hrvatskom četvrtfinalnom ogledu čeka ga Marin Čilić...

Mladi Antonio Veić uspio je pobijediti suparnika iz Rusije, Jevgenija Koroleva, i to nakon lavovske bitke u tri seta. Veić u meč ulazi izuzetno motiviran. Njegovi su udarci odmjereni, on je smiren. Do problema dolazi sredinom prvog seta kada Hrvat gubi svoj servis te rus ne propušta priliku i prvi set završava 6:3 u korist potonjeg.

Drugi set započinje Veićevim servisom te isti dobiva prvi gem. Potom uspijeva oduzeti servis Korolevu te otići na visokih 4:1. Međutim, jedan break bio je dovoljan da se gost vrati u igru. Naime, Korolev uspijeva nadoknaditi izgubljeno te izjednačiti rezultat na 4:4. I tada se borba rasplamsala te se otišlo u tie-break kroz koji Veić izjednačava rezultat u setovima na 1-1.

I tako ulazimo u završnicu meča i razdoblje koje je obilovalo dugim izmjenama te šokantnim poenima. Ključni trenutak zbio se pri rezultatu 2:2 kada Rus gubi svoj servis, a Veić to koristi na način da uzima svoj servis te odlazi na 4:2. Rus i dalje profinjeno servira i bori se do kraja, ali hrvatski mladić ostavlja srce u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova i pobjeđuje u trećem setu rezultatom 6:4.

Ovom pobjedom mladi Veić se probio u četvrtinu finala Zagreb Indoorsa gdje ga očekuje drugi nositelj turnira, Marin Čilić. Taj meč igrat će se u Ledenoj dvorani Doma sportova i zasigurno će predstavljati melem za publiku.

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2009., osmina finala: Veić (Hrvatska, WC) - Korolev (Rusija) 3:6, 7:6(5), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!