Tenis

Ljubo bez pokera finala

Ivor Krapac • srijeda, 04.02.2009.
Ljubo bez pokera finala
Foto: Kristijan Komarica

Nakon finala prva tri izdanja PBZ Zagreb Indoorsa, Ivan Ljubičić neće jednako daleko i na četvrtom. Ljubo se oprostio u osmini finala porazom od Srbina Viktora Troickog...

"Bilo je jako loše, oba najlošija meča u karijeri bila su mi protiv Troickog", rekao je Ivan Ljubičić nakon oproštaja u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa, prisjetivši se i lanjskog poraza od istog suparnika na travi Hertogenboscha: "Ne znam koji je tomu razlog, jedino što se nakon ovog može napraviti je sjesti i plakati."

Drugi srpski reket, 49. na svijetu, slavio je sa 6:4, 5:7 i 6:4 u meču u kojem je Ivan prvo nadoknadio set i rani break zaostatka u drugom, a u nastavku propustio break prednosti i vodstvo od 3:1 u odlučujućem setu.

"Nije bilo jednog jedinog segmenta igre kojem bih dao dvojku, jedino pozitivno je da sam napravio nekakav meč iz svega toga", dodao je razočarani i samokritični četvrti hrvatski reket: "Ovako vruć nakon meča nemam pojma zašto sam bio loš, trebam se odmoriti večeras, prespavati jednu, možda i dvije noći pa onda podvlačiti crtu."

Nisu funkcionirali ni forhend, ni bekhend, ni servis - ništa od ništa, Ljubo jednostavno nije imao ideju što napraviti u ovom meču: "Tijekom cijelog meča bio sam u dilemi hoću li naprijed ili natrag, gore ili dolje... Njemu je ipak bilo lakše, nije bio favorit."

"Jedino za što se mogu zakačiti je da sam i uz ovako tragičnu igru vodio s 3:1 u trećem setu, no uz ovo što sam pokazao, bilo bi tužno da sam dobio."

Gubitak bodova za prošlogodišnje finale, koji će otpasti tek za otprilike mjesec dana s obzirom da je Indoors lani bio u kasnijem terminu, nije pretjerano oneraspoložio Ljubičića: "Imam pred sobom tri-četiri tjedna za napraviti rezultat, volio bih da sam to uspio ovdje, no ne zabrinjava me to gubljenje bodova, nije velika razlika biti 45. ili 65. na svijetu."

Nije završilo dobro, ali sa slabim izdanjem, očito je i ovo bio maksimum.

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2009., osmina finala: Troicki (Srbija) - Ljubičić (Hrvatska) 6:4, 5:7, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!