Tenis

Roko blizu, ali ne dovoljno

Ivor Krapac • srijeda, 04.02.2009.
Roko blizu, ali ne dovoljno
Foto: Kristijan Komarica

Iako je odigrao dobar meč, Roko Karanušić nije se pridružio šestorici sunarodnjaka u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. Roko je u prvom kolu pao u tie-breaku trećeg seta protiv četvrtog nositelja Paul-Henrija Mathieua...

Roko Karanušić ostao je praznih ruku u potrazi za skalpom zvučnog protivnika. Četvrtopostavljeni Paul-Henri Mathieu, 34. na svijetu, izgledao je pobjedivo, no na koncu se ipak izvukao i slavio sa 6:7(6), 6:1 i 7:6(3).

U prvom setu Francuz je krenuo uvjerljivije, poveo s breakom kod 1:1, da bi kod 4:3 pomogao Roku s dva promašaja bekhendom i dvostrukom pogreškom za break hrvatskog aduta i povratak u ritam servisa.

Roko je u nastavku seta imao priliku da ga uzme i ranije. Pri vodstvu od 6:5 propustio je dvije vezane set-lopte (15:40), prvu uz predugi lob na bekhend-strani u situaciji kad je imao i boljih rješenja protiv Mathieua na mreži.

Prvi tie-break bio je potpuno neuobičajen, sa serijom od deset mini-breakova do 5:5, a peti hrvatski reket riješio ga je u svoju korist uz ključni mini-break za 8:6, spasivši prethodno i set-loptu na servisu pri zaostatku od 6:5. Izvukao ju je na sjajan način, riskantnim drugim servisom na crtu i forhendom protiv kojeg Francuz nije mogao baš ništa.

Početkom drugog seta Roko je naglo potonuo, ispustio servis u drugom gemu, a nakon što je pri zaostatku od 3:1 propustio break-loptu za povratak, novu šansu nije dobio. Mathieu je gem kasnije breaknuo za 5:1, pa zadržao servis uz okretanje 15:40.

U odlučujućoj dionici Karanušić je krenuo bolje, breaknuo za 3:1, no ta prednost trajala je samo jedan gem. Nakon Mathieuovog poravnanja na 3:3, serveri su ostali čvrsti do tie-breaka, u kojem je Francuz s dva mini-breaka otišao do 4:1 i potom završio posao zadržavši tu veliku prednost.

Bio je to meč u kojem je Roko mogao proći bolje, pogotovo uzevši u obzir da je imao break prednosti u trećem setu, no nije prvi puta da je bio blizu, ali bez nagrade. Da se nekako uspije riješiti uspona i padova, pomak unaprijed sa sadašnjeg 88. mjesta na svijetu bio bi lakše ostvariv...

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2009., prvo kolo: Mathieu (Francuska, 4) - Karanušić (Hrvatska) 6:7(6), 6:1, 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!