Tenis

"Motivirala me priča o Canasu"

Ivor Krapac • srijeda, 04.02.2009.
"Motivirala me priča o Canasu"
Foto: Branko Barić

Antonio Veić imao je što proslaviti u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. Prolazak u četvrtfinale nekog ATP turnira prvi put u karijeri, pa još na domaćem terenu, uz ljude koji navijaju za njega i guraju ga prema pobjedi - bio je to idealan scenarij za mladog Lošinjanina s prebivalištem u Splitu...

20-godišnji Antonio Veić zasad je glavna priča na zagrebačkom dvoranskom ATP turniru. O startnoj Veićevoj pobjedi nad Guillermom Canasom puno se govorilo zbog sumnje koja je pala na taj meč nakon uplata na kladionici, a poslije uspjeha u osmini finala protiv Jevgenija Koroleva u prvom je planu ipak bio mladi Hrvat s pozivnicom. Pokazao je da zna i može, prolaz protiv Koroleva na ovakvoj podlozi i u dvorani vrijedi puno.

"Bit će da se kladio protiv sebe i tankirao", našalio se Antonio nakon proboja u četvrtfinale, pa nastavio ozbiljnije: "Presretan sam, ne znam što bih još rekao, ovaj sam dan čekao cijeli život i sada mi se ostvario san."

O pobjedi nad Canasom i prašini koju je podignuo taj meč nije htio puno iako je, kako kaže, tim pričama dobio dodatni psihološki poticaj: "Malo me razočaralo pričanje o kladionici, puno se govorilo o tome, no to me i motiviralo - molio sam Boga da danas dobijem i ostvarilo se."

"Dobro sam se zagrijao za meč, bio sam napaljen, a na startu malo i nervozan i zbog toga sam i izgubio prvi set. Bilo je prilike da se vratim i okrenem i to", dodao je Antonio, no gubitak prvog seta na koncu nije smetao.

Veića nije skrenulo s puta ni što se uvalio u nevolje u posljednjem gemu meča, na servisu kod 5:4 u odlučujućem setu, kad je bio suočen s 0:40: "Često se prepadnem pobjede, lani mi se to dogodilo vjerojatno pet puta, u glavi mi je i u tom trenutku bilo: 'eto ga opet...' No, hvala Bogu, uz dobar servis i sreću okrenuo sam i to." Sreća je stigla dodirom mreže na izjednačenju u posljednjem gemu, Veićeva lopta prešla je na suprotnu stranu i odvela ga poen do pobjede.

Pomogli su servis i poljubac sreće, a svoj dio na putu do pobjede odradila je i potpora s tribina: "U prvom kolu obično ne funkcioniram i tada mi je odgovaralo što nije stiglo puno ljudi, no danas mi je bilo draže što ih je bilo milijun, dodatno se napalim kad su iza mene."

Dosad je Antonio bio poznat uglavnom kao zemljaš i zbog toga je ova dvoranska pobjeda još vrjednija - razveselila je i trenera Gorana Prpića, koji se iz Estonije s izborničke dužnosti u Fed Cup reprezentaciji zasad stigao javiti sms-om. "Prošle godine kad smo počinjali, u prvom ili drugom mjesecu, promijenili smo neke stvari u mojoj igri, tada se nisam osjećao najbolje na tvrdoj podlozi i čak sam mislio dignuti ruke od tenisa, upisati faks... Na zemlji je krenulo bolje i sve je bilo ljepše, odlično surađujem s Prpom i kondicijskim trenerom."

U četvrtfinalu čeka vršnjak i dobar poznanik iz juniorskih dana, prvi hrvatski reket Marin Čilić: Jedva čekam izaći na teren prekosutra, znam da će biti puno ljudi... Marin i ja smo često igrali i putovali zajedno, u tim ga danima nikad nisam dobio."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!