Tenis

Zovko bez iznenađenja

Ivor Krapac • srijeda, 04.02.2009.
Zovko bez iznenađenja
Foto: Kristijan Komarica

Nakon jučerašnjeg ispadanja u paru s Marinom Čilićem, Lovro Zovko oprostio se i u prvom kolu njemu manje bitnog singla PBZ Zagreb Indoorsa. 27-godišnji Zagrepčanin doživio je poraz od Rumunja Victora Hanescua...

Victor Hanescu, 41. na svijetu, bio je prečvrst za Lovra Zovka, koji nije uspio drugu godinu zaredom stići u osminu finala zagrebačkog dvoranskog ATP turnira. 27-godišnjak iz Bukurešta slavio je sa 6:3 i 7:5, uz po jedan break u svakom setu i bez suočavanja s break-loptom tijekom njemu ugodnog prijepodneva.

Bila je to peta Hanescuova pobjeda u isto toliko susreta sa Zovkom. Dosadašnje četiri dogodile su se prije pet ili više godina na Challengerima, također bez izgubljenog seta, kao i danas. Rumunj Lovru očito ne leži, nije išlo ni kad je bio puno mlađi i ambiciozniji u singlu...

Ovo je možda bilo i Zovkovo "zbogom" ovoj konkurenciji. Nije bio decidiran koliko će još pokušavati napraviti nešto u singlu, no parovi će sve više i više biti u prvom planu: "Ako je bio oproštaj, dobro da sam odigrao zadnji meč u Zagrebu."

U parovima želi više, a prioritet je potraga za stalnim partnerom, pri čemu bi dobro došao pomak sa sadašnjeg 72. mjesta na svijetu u toj konkurenciji.

"Trenutno sam renkingom ni na nebu ni na zemlji, upadam na Challengere, a za ATP turnire je već 'frka'. Trebao bih se do trećeg mjeseca spustiti deset do 15 mjesta, pa ćemo vidjeti - možda ću igrati s Mertinakom, možda s Vemićem, no za to mi je potrebno 200-tinjak bodova... Pokušat ću naći stalnog partnera, trebao bih, kad sam lani s Mertinakom igrao od US Opena nadalje skupio sam 500 poena."

U parovima bi mogao pomoći i u Davis Cup reprezentaciji, kojoj će se biti na raspolaganju čak i ako bude prva rezerva, iza Čilića, Karlovića, Ančića i Karanušića.

"Mislim da ću se odazvati, bit ću tu kao peti u slučaju da se, ne dao Bog, nešto dogodi, već smo se dosta puta opekli s ozljedama i bolestima. Nije mi problem biti ni peti ni šesti, samo da me ranije obavijeste i da na vrijeme saznam."

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2009., prvo kolo: Hanescu (Rumunjska) - L. Zovko (Hrvatska, WC) 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!